Özel Cinayet Evleri
2025 115. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2025 20:22
Hah, bayağı tuhaf bir kitaptı boşuna yazarı ona böyle bir ad vermemiş. Yani aynı zamanda hem garip hem de rahatsız edici bir havası var, gerçi cinayet işlemek için özel evler tasarlayan insanların olduğu bir hikayeden ben ne bekliyorsam. Olay yeni bir ev almak isteyen bir adamın evin planında bazı tuhaf detaylarla karşılaştıktan sonra arkadaşına danışması ile başlıyor. Danıştığı kişi kitap boyunca Yazar olarak geçiyor ve ana karakterimiz de bizzat o. Şimdi bu kitapta karakterler çoğunlukla ev planları üzerinden konuşmalarını sürdürdüğü için, ki hikaye boyunca üç farklı ev ele alınıyor, bize de bu taslaklar ve kat planları sürekli olarak gösteriliyor. Anlatılan detayların daha anlaşılır olması için kesinlikle iyi bir fikir, böylelikle de pek çok sayfada resimlerle karşılaşıyoruz. Yani anlayacağınız üzere zaten uzun olmayan kitabın büyük bir kısmı resimlerle dolu, geriye kalan yerler ise diyalog şeklindeki konuşmalar ve yer yer düşüncelerin belirtildiği kısımlarla doldurulmuş. O yüzden de kesinlikle hızlı biten bir roman bu, okumakta tereddüt etseniz dahi başladığınız taktirde pek bir şey kaybetmezsiniz. İçeriğe ve olaylara biraz daha değinmek istiyorum çünkü konusu cidden ilginç ve insan kitabı okurken ne kadar huzursuz hissettiğini birilerine açıklama ihtiyacı duyuyor. Ama yer yer spoiler verme ihtimalim var böyle bir durum olursa önceden haber vermeye çalışırım. "Çocuklarını kullanıp cinayet işleyen katil karı-koca. Fantezi bile olsa uçuk bir düşünce." Bu kitaptan aldığım tek alıntı çünkü yukarıda da anlattığım nedenlerden ötürü Tuhaf Ev alıntı almaya çok müsait olmayan bir kitap. Ve bu alıntıdan anlaşılacağı üzere ortada işlenen cinayetler var ve bu cinayetler bizzat bir çocuğa yaptırılıyor. Aile sırf bu ölümleri mümkün kılabilmek için özel evler yapıyor, kurbanı eve çekip belirledikleri cinayet odasına sokuyorlar ve varlığı gizlenen çocuk evdeki gizli bölmelerden oraya ulaşarak cinayeti işliyor ardından da yine aynı güzergah kullanılarak ceset evden dışarı çıkarılıyor. Şimdi hikaye boyunca bu amaç için kullanılan üç ev bulunduğunu daha önce söyledim ve kitapta ki gibi görseller kullanarak size cinayetlerin işleniş şeklini tam olarak açıklayamayacağımdan ötürü de sadece az biraz size bir fikir vermeye çalıştım. Şöyle söyleyeyim ki yöntemler hastalıklı düşüncelerle oluşturulmuş olsalar da gerçekten çok akıllıca, ben şahsen kitabı okurken insanların nasıl böyle şeyler akıl edebildiğine ve sırf birini öldürebilmek için böylesine büyük zahmetlere girebildiklerine pek bir şaşırdım. Cinayetlerin şekli de yapılma nedeni de çok çılgınca. Neyse spoiler vermemeye karar verdim ama üstünkörü durumu izah edecek olursam eğer herşeyin arkasında aptalca kararlar alan bir adamın batıl inançları, küçüklükten beri zihnini yıkadığı çocuklarına empoze ettiği hastalıklı düşünceleri ve cinayeti meşru kılan acayip aile gelenekleri var. Şahsen ben ufacık çocuklara zorla işlettirilen bu cinayetleri o kadar kan dondurucu buldum ki, hem de böylesine sudan sebepler yüzünden afedersiniz ama ben sizin beyninizi s- seveyim yani, insanı illa kötü söylettirecekler. Sonuç olarak iyi bir kitap, konusu değişik ve yine ele alınış şekli de ayrı ilgi çekici. İnsana daimi bir huzursuzluk ve mutsuzluk vadediyor ki amacının da zaten en başından bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Gerçekten kısa ve akıcı bir hikayesi var yani hemen bir oturuşta okuyup bitirebilirsiniz, tabii eğer böylesine acayip bir kitabı okumak istiyorsanız. Bu arada karakterleri yargılarken aceleci davranmamanızı öneriyorum çünkü suçlu olduğunu düşündükleriniz her zaman öyle çıkmayabilir, belki de asıl kurban onlardır kim bilebilir ki.
Tuhaf EvUketsu · Nox Yayınları · 2026892 okunma
1.113 Gösterim