2025 20. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2025 00:00
Bitirdikten sonra üzerinde uzun uzun düşündüğüm bir kitap oldu. Konusundan bahsetmek gerekirse maddi sıkıntılar yüzünden üniversiteyi bırakmak zorunda kalan raskonlikov yaşadığı küçük odasının da kirasını ödeyemiyor ve buna çözüm olarak değerli eşyalarını bırakmak karşılığında koca karıdan para alıyor. Yaşadığı zorluklar sonucu kafasına giren düşünceyle kova karıyı öldürmeye karar veriyor ama bu kararı verme sürecinde bile sürekli kendisiyle çelişiyor bir nevi delirdiğini düşünüyor. Bu eylemini gerçekleştirdiğinde ise bazı zamanlar iyi bir iş yaptığını düşünsede bazı zamanlarda vicdanı ağır basıyor ve sürekli yaptığı işi sorguluyor bizde bu süreçte onun kendisiyle yaşadığı çelişkiyi okuyoruz ve aslında onun kocakarıyı öldürmesindeki amacın sadece maddiyatla ilgili olmadığını anlıyoruz. Ondan aldığı paraları harcamıyor. Onun kendi ile çelişmesini vicdanı ile arada kalışını okumak çok düşündürdü kitaptaki betimlemeler ve hissettirdikleri o kadar gercekciydiki cinayet gerçekten işlenmiş gibi hissettim. Herkesin okuması gereken bir kitap.
Suç ve CezaFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025194bin okunma