2025 12. kitabı
Behçet Yalın Özkara’yı ilk olarak sosyal medyadaki paylaşımlarıyla tanıdım. Kendine has tarzı, deneyleri ve içten üslubu sayesinde ilgimi çekmişti. Kitabı da bu beğenimin bir devamı olarak elime aldım. Kitabın üslubu oldukça samimi. Sanki yakın bir arkadaşınla oturmuş, hayat üzerine konuşuyormuşsun gibi. Bu sıcak tavır, verilen fikirleri daha kolay benimsetiyor. En çok dikkatimi çeken nokta ise başarısızlık temasına farklı bir açıdan yaklaşması oldu. Çoğu kişisel gelişim kitabı “çalış, çabala, mutlaka başarırsın” mottosunu öne çıkarırken, bu kitap bazen ne kadar çabalasan da başarısız olabileceğini hatırlatıyor. Başarısız olacağını düşünerek bir işe başlamak bana hâlâ hatalı bir fikir gibi gelse de, kitabın anlattıkları bana başka bir boyut açtı. Çünkü başarı kaygısı çoğu zaman insanı baskılayan, strese sokan bir duygu. Oysa başarısız olma ihtimalini kabul etmek, kaygıyı azaltıyor ve olumsuzluklarla karşılaştığında daha kolay başa çıkabilmeni sağlıyor. Kendi hayatıma dokunan noktaları da oldu. Fakat başarısızlık fikri bana tam anlamıyla yakın gelmese de, bu kitap bana farklı bir bakış açısı kazandırdı. Sonuç olarak “Kalk Çalış Başarısız Ol”, sıradan kişisel gelişim kitaplarının çok dışında duran, insana düşündüren ve samimi bir şekilde yazılmış bir eser. Özellikle başarıya dair farklı bir pencere aralamak isteyenlere tavsiye ederim.
Kalk Çalış Başarısız Ol!Behçet Yalın Özkara · Kronik Kitap · 20241,822 okunma