2025 10. kitabı
Bir çırpıda bitirdiğim kitap. Şöyle başlamak istiyorum hani iki tane yakın arkadaşınız tartışır ikisi de gelir size dert yakınır şöyle dersiniz içinizden “ya şimdi ikisinin de kendine göre haklı sebepleri var ne desem ki” diye… hah işte o ikisinin de kendine göre haklı sebepleri var kısmı var ya bu kitapta onu çok net görüyorsunuz. Tüm karakterlerin yaşadıkları olayları nasıl değerlendirdikleri aslında hepsinin haklı oldugunu… Ben çok hümanist bir insanım genelde de böyle bakarım her şeye yargılamamaya çalışırım insanları, onun da ne yaşadığını bilemeyiz diye düşünürüm. Bu kitapla birlikte artık azcık yargılıyorsam da yargılamam kimseyi öyle düşünüyorum. Eleştireceğim tek kısmı şu; karakterler kendi açısından olayı anlatmaya başladığında bir önceki hikayeyi dinlemiş gibi başlamış. Bence öyle olmamlıydı. Sonuçta herkesin kafasından geçenleri okuyoruz. Birbirlerinin ne düşündüğünü nerden bilsinler ki? Orası olmamış bi. 2 yıldızı da ordan kırdım. Ben beğendim çok sürükleyici bir kitap. Uzun süredir elime kitap almadım şöyle sürükleyici bir kitap olsa da yeniden okumaya başlasam dönemlerinde elinize alırsanız pişman olmazsınız. 1 günde bitirdim.
Söyleme BilmesinlerŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202524,1bin okunma