Mavi'yi anlamak...
2025 22. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2025 22:12
Merhabalar Pia Mater, yazarın kalemiyle tanışma kitabımdı. Bu kitap ise kurgudan ziyade didaktik bir kitaptı. Tıpla alakalı, insan beyniyle alakalı yazılar okumayı çok seviyorum bu yüzden bu kitabı okurken hiç sıkılmadım. Bu durum sadece benim bu tür kitapları sevmemden kaynaklı değil yazarın anlatım biçiminden de kaynaklıydı. İlk olarak bir ergenin, ergenliğe giriş aşamalarını bireyin fizyolojik yapısı ve sosyal yapısını bir araya getirerek anlatması gerçekten etkileyiciydi; yaşanan her şeyin mantıklı bir açıklaması olduğunu bu şekilde bir kez daha görmüş olduk. Yazarın sadece ergenlerin değil de herkes için sorun haline gelen toplumsal baskılar, yasaklar-kurallar, eğitim anlayışı, okul yapısı, cinsiyet farkındalığı- karmaşası, yapay zeka, öğrenme, öğretme, öğrenciden öğretmene kadar her sorunu olabildiğince ele almasını çok beğendim. Her bireyin okuyup bilgi sahibi olmasının bir gereklilik olduğunu düşünüyorum. Gayet başarılı bir eserdi, bu eserin; kitabın kapağındaki sözün tam tersini oluşturan ama nasıl okutacağının stretejisini bilen iyi bir kaleme ait olduğunu söyleyebilirim. Ergenleri yoldan çıkarmak değil bir ergeni yola getirmek ve varlığını ona açıklamak için bir ergenin ailesinin nasıl davranması gerektiğini, toplumun bir ergene nasıl davranması gerektiğini açıkça anlatan bir eserdi. Nezdimce Milli Eğitim Bakanı olacak kişinin ve eğitimde bir rolü bulunan, bulunacak herkesin okuyup bilgi edinmesi eğitim için büyük bir etkendir. Serkan Karaismailoğlu
Dünyanın En Yalnız BeyniSerkan Karaismailoğlu · Ortapia Yayınları · 20253,349 okunma