Gazap Üzümleri
2025 47. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2025 19:51
John Steinbeck'in Gazap Üzümleri bence hayatın içinden çıkan en güçlü romanlardan biri. Kitap, bir ailenin yaşadığı zorluklar üzerinden aslında pek çok insanın ortak mücadelesini gösteriyor. Okurken sadece bir hikaye okumuyorsun, sanki sende o yolculuğun bir parçası oluyorsun. Karakterlerin umutları, hayal kırıklıkları, yeniden ayağa kalkma çabaları insana çok tanıdık geliyor. Steinbeck'in dili oldukça sade ama bir o kadarda etkileyici. Bazı sayfalarda hüzünleniyor, bazı sayfalarda öfke duyuyorsun ama en önemlisi dayanışmanın gücünü hatırlıyorsun. Çünkü bu kitapta anlatılan şey sadece hayatta kalma savaşı değil; birlikte olmanın, paylaşmanın ve birbirine sahip çıkmanın değeri. Beni en çok etkileyen yönü, bir ailenin hikayesini anlatırken aslında bütün bir insanlığın hikayesine dokunması oldu. Zamanı aşan bir eser. Ne kadar eski yıllarda yazılmış olsa da bugüne dair çok şey söylüyor. Kısacası, Gazap Üzümleri sadece bir roman değil; insan olmanın, direnmenin ve umudu kaybetmemenin kitabı. Bence herkesin en az bir kez okuyup üzerine düşünmesi gereken, iz bırakıcı bir eser.
Gazap ÜzümleriJohn Steinbeck · Sel Yayınları · 202045,6bin okunma