Güzel Hatırlandı.
2025 40. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2025 15:09
Rüştü ONUR... Kelebeğin rüyası filmi ile aslında tanıdık kendisini. Zonguldak'ta doğup büyümüş, öğrenimini geçirmiş ve memleketi olan biri için bu şekilde varlığını öğrenmek büyük acıydı. Daha önce şiirlerini pek çok kez okudum ancak bu kitabı okuma nedenim aslında mektupları ve sonrası kendisi için yazılan yazılar(Behçet Necatigil, Kemal Usluer, Muzaffer Tayyip...). Rüştü ONUR'un mürekkebinde hayata dair pozitiflik ve gülümseme sıkça yer alır. Genç yaşta böylesi hastalığa yakalanıp denizi ve kuşları böyle güzel işlemek, inanç verici yaşama sevinci ve bunu okuyucu olarak da hissetmek gerçekten çok güzel. Behçet Necatigil'den ve Muzaffer Tayyip'den bölümleri bırakarak sonlandırıyorum bunu. Muzaffer Tayyip'in yazdığı altta da belirttiğim son 2 paragraftan çıkamıyorum. 4 bölümden oluşan kitabı zevkle okudum. Umarım daha çok okuyucu ile buluşur. Keyifli okumalar. Bir şair yaşamıştı Zonguldak'ta Hadi Rüştü Onur'du Bilseydi hatırlanacağını Ölümünden sonra Memnun olurdu #BehçetNecatigil ... Demek artık, bu şehrin caddelerinde dolaştığımız ve yeni yazdığımız şiirleri birbirimizi okumak için deliler gibi sokaklara düştüğümüz günler, bulutu bulut, ağacı ağaç, denizi deniz olarak seyrettiğimiz saatler, sırf şiirden bahsederek sabahladığımız geceler birer hâtıra oldu. Rüştü ölmüş... Ve ben daha şimdiden insanları yorulmadan sokakları yorulan bu küçük şehirde yalnızlığımı hissetmeye başladım. #MuzafferTayyip
Şiir
Rüştü OnurSalâh Birsel · Sel Yayıncılık · 2021141 okunma