2025 13. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2025 21:26
Mika Moon, Birleşik Krallık'ta yaşayan nadir cadılardan biridir. Aşırı Gizli Cadılar Cemiyeti adını verdiği ve üç ayda bir, ayın üçüncü perşembesi bir araya gelen cemiyet üyeleri dışında neredeyse hiç kimse cadı olduklarından haberdar değildir. Dikkat çekmemeleri için gizli kalmaları, güçlerini saklamaları ve birbirlerinden uzak durmaları gerekir. Bir yerde toplanan büyünün getirdiği risklerden ötürü, üç ayda bir yapılan bu kısa süreli buluşmalar dışında birbirlerini görmezler. Cemiyetteki cadıların tümü, hayatları boyunca sevdikleri insanlardan, arkadaşlarından, eşlerinden, sevgililerinden kim olduklarını saklayarak yaşamak zorundadır aslında. Küçük yaşta ailesini kaybeden Mika da bu kurallara bağlı kalarak büyümüştür. Farklılıklarının kabul görmediği, yeteneklerinin sömürüldüğü bu dünyada, kendini korumak için kimseye cadı olduğundan bahsetmemesi gerektiğinin de farkındadır. Ancak insanlarla iletişim kurmanın bir yolu olarak, kimsenin ciddiye almayacağını düşündüğü cadı videoları çekerek sosyal medya hesabında paylaşmaya başlar. Ve bir gün, üç genç cadıya güçlerini nasıl kontrol etmeleri gerektiğini öğretmek üzere Nowhere Malikanesi'ne davet edildiği beklenmedik bir mesaj alır. Tüm kuralları çiğneyerek uzaktaki bu gizemli malikaneye giden Mika'yı üç küçük öğrencisi dışında, ortalarda olmayan ev sahibine ve malikanenin diğer üyelerine dair sırlar da beklemektedir. Yetenekli bir cadı ve son derece renkli biri olmasının yanında hayatı boyunca hiçbir yere ait hissedememiş olan Mika, Nowhere Malikanesi'nin her biri nevi şahsına münhasır üyeleri Ian, Ken, Lucy, Jamie ve genç cadılar Rosetta, Altamira ve Terracotta arasında kendine bir yer bulmaya ve ait hissetmeye başladıkça, yaşamı da değişir. Ortaya çıkan yalanlar, saklanan sırlar ve karşı karşıya kaldıkları tehlikeyle ise, aradığını bile bilmediği bu tuhaf aileyi korumak için her şeyi riske atıp atmayacağına karar vermesi gerekir Mika'nın. Bu kez aşkı ve güveni mi tercih edecektir, yoksa hayatı boyunca alıştığını sandığı yalnızlığa geri mi dönecektir? Yazar Sangu Mandanna son sözde tek yapmak istediğinin, aşk ve insanlar arasındaki bağla ilgili, sıcak, samimi ve romantik bir hikaye yazmak olduğunu dile getirmiş. Kitabı bitirdiğimde aklıma gelen ilk şey bunu başarabilmiş olduğuydu. Uzun zamandır böylesine sıcak, samimi ve sarıp sarmalanmış gibi hissettiren bir kitap okumamıştım. İnsanlara dair korkuları, güvensizlikleri, yaraları olan Mika'nın nihayet kendine bir yer bulabilmesini, sevgiyi, aşkı tatmasını ve nihayet kendi olabilmesini okumak çok keyifliydi. Mika belki de ilk defa, en başından beri cadı olduğunun bilindiği ve yeteneklerine saygı duyulan bir yerdeydi. Büyülü çaylarıyla, sevimli köpeği Kirke ile, beraberinde getirdiği koi balıklarıyla dolu bir gölet ve sera ile yer bulabildiği bu evde, Mika'yla birlikte mutlu oldum, heyecanlandım, hüzünlendim. Bağ kurabilmeye, ait hissetmeye, dostluğa ve aşka dair, altın tozlarıyla, büyüyle ve bolca kahkahayla çevrili, içinizi ısıtacak bir hikaye, Aşırı Gizli Cadılar Cemiyeti. Ben çok sevdim, önerimdir.
Aşırı Gizli Cadılar CemiyetiSangu Mandanna · Yabancı Yayınları · 2024465 okunma