·640 syf.····Okunma: 25 Ağustos 2025 00:09 Öncelikle waow.
Kitabın adını ilk defa mağazadan alırken gördüm ama içime doğmuş gibi iki kitabı birden aldım ama beklentim falan yoktu çünkü kitap hakkında hiç bi fikrim yoktu.
Bi sardı bi sardı iki gündür elimden bırakamıyorum öyle anlatıyım.
Kitap 2015 çıkışlı yanlış hatırlamıyosam ve başlangıç kısımlarından dolayı baya cringe bi şey çıkıcak sanmıştım ama dördüncü kanat okurken bi şey eksik gibi hissettiğim ne varsa bu kitap tam olarak onu tamamlamış valla.
Konusunu anlatırsam inceleme bitmeyecek o yüzden kısaca beğendiğim yönlerini anlatmak istiyorum.
İlk olarak karakter dizaynı. Kişilik olsun görünüş olsun VE gelişme olsun hepsine bayıldım. Dördüncü kanata biraz fazla atıf yapmış olucam ama yan karakter dediğin böyle olur açıkçası. O öldü bu dirildiden ziyade hepsinin hikayesi yedire yedire yazılmıştı. Bütün karakterlerin hikayede yeri var ve altı boş da değil olayları. En beğendiğim kısım bu oldu sanırım kitapta.
Ana karakter insanı başlarda bi sinir ediyo bi sinir ediyo anlatamam. Irkçılık kitapta o kadar detaylı işlenmiş ki ana karakterin ön yargılarından nefret ederek okuyosunuz. Ve bu özelliği o kadar aşamalı bi şekilde gelişti ki gurur falan duymaya başladım karakterle.
Erkek karakterlerden hangisini sevdiğim belli olmuyosa yvanın yanında lukasın esamasi okunmaz, demek isterdim. Ama diyemem mlsf. Lukas aşırı büyük bi şerefsizlik yapmadığı sürece kalbimde bi yeri hep olucak gibi duruyo ama yvan bi beş on tık önde diyebilirim. Ayrıca erkek karakteri gizemli sır saklayan kimseye bi şey söylemeyen güvenmeyen biri yapma fikri ilk kimden çıktıysa burdan selam yolluyorum korkunç bi fikirmiş. Hani tahmin ettik tamam da ikinci kitapta da böyle süründürürse hoş olmayacak yani...
İkinci olarak bu kitap komple giriş kitabıydı. Aşırı bi aksiyon beklemeyin yani. Ama asla sıkmadı, kararında evrene giriş yaptı bence.
Sonrasında, konusunu genel olarak çok beğendiğimi belirtmem lazım. Akademi kurgusu zaten severim ve kitapta da gayet akıcı işlenmişti.
Seri bilgilerine bakarken bi kaç novella ve 5.kitaba kadar gördüm, beş final mi bilmiyorum ama iki heyecanlı biterse mecbur ingilizce okuyacağım çünkü meraktan çatlarım.
Sonuç olarak tavsiye ediyorum. Dördüncü kanattan ağzının yandıysa bunu kesin okuyun. Yara bandı gibi mis