·264 syf.····Okunma: 25 Ağustos 2025 02:01 Okuyucu yorumlarına baktım da Babalar ve oğullar arasındaki kuşak çatışmasını anlatıyor demişler. Tam olarak neresinde anlatıyor arkadaşlar? Üniversiteden geldiklerinde anne babaları çocuklarını çok özlediği için heyecanlıydı tamam, farklı görüşte oldukları konular da vardı evet. İki üç paragrafta bunlar geçiyor diye kitaba kuşak çatışmasını anlatıyor diyemeyiz bence.
Sevmediğim bir nokta da şu; yazar ideolojik görüşlerini aktarabilmek adına karakterler arasında zoraki diyaloglar yazmış. Okurken sık sık “Şimdi burda bu ne alaka?” Dedim. Özellikle Pavel ve Bazarov arasındaki diyalogların çoğu bunu hissettirdi. Kitabın akıcı gelen kısmı Bazarov’un Anna’ya karşı hislerinin olduğu kısımdı. Onun dışında çok itekleyerek okudum.
Arkadiy Bazarov ve Anna arsında bir aşk üçgeni de yapılmaya çalışılmış. Bakmış olmuyor üçgen müçgen, hemen konu kaydırılmış. Yok yok arkadaşlar klasikler benlik değil galiba. Şimdiye kadar Bir idam mahkumunun son günü dışında hiçbir klasik beni alıp götürmedi bir yerlere. Dur bakalım daha denemeye devam ediyoruz.