2025 34. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2025 21:19
MARTIN EDEN Bu kitabı daha önce okumadığım için kendime kızgınım. Rafımda yıllarca boşuna tozlanmış! Jack London kendi hayatından parçalarla öyle bir hikaye kurmuş ki resmen beni de içine çekti. Empati seviyem tavan yaptı, adam tükenmişlik sendromuna girdikçe ben de yanına yuvarlandım. “O kitaplar yazılmıştı” dediğinde gözlerim doldu, sanki ben onun yerine bağırarak ağlamak istedim. Nefret ettiği herkesten yüzüne tükürecek modda ben de nefret ettim. Ruth içinse RABBIM SANA GELİYORUM, cringe üstüne cringe! Ve London’ın şaibeli ölümü… umarım sadece dönemin şartlarından ötürü açıklanamadı, yoksa Martin Eden kaderi paylaşmış olabilir mi diye düşünmeden edemedim. Her sayfası ayrı muhteşemdi. Puanım: koskoca bir 10/10 ️️️️️️️️️️️ Kardeşler, okuyun, okutun. Sonra bana yazın yorumlaşalım Bu arada sebepleri başka olsa da eğitimi arttırıp algıyı geliştirdikçe hayat hakkında gelen sonradan farkındalık hissi bana Algernon’a Çiçekler haletiruhiyesi verdi. (çeviride bu kelimeyi çok kullanmışlar, ben de dokundurayım dedim, kıps) İş Bankası Yayınları’na ve çevirmen Levent Cinemre’ye de ekstra teşekkürler, açıklamaların hepsi daha iyi anlamak adına aşırı yardımcı oldu. #martineden #jacklondon #bookstagram #kitaptavsiyesi #okudumbitti #bookwormlife #işbankasıkültüryayınları #bookrecommendations #okuyunokutturun #kitapyorumum
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025134,7bin okunma