Puan vermedi·118 syf.····Okunma: 25 Ağustos 2025 21:30 Merhabalar, değerli kitapseverler!
Bugün sizlere Tuğçe Hepkaragiden Özdeş'in "Derme Çatma Hayatlar" adlı öykü kitabını tanıtmak istiyorum. Kitap, birbirinden farklı kadınların hayatlarından derin ve dokunaklı yaşamlar sunuyor bizlere.
Peki, hangi öyküler mi var? Birkaçından kısaca bahsetmek isterim:
· Şükriye'nin öyküsü: Başka bir sevdiği olmasına rağmen aşiret düzenine sahip bir aileye gelin giden Şükriye'nin, eşinin ve kayınvalidesinin yaşattığı zorlukları ve bu istenmeyen evlilikten kaçmak için kurduğu planları okuyoruz.
· Güneşin Kızı: Lakabıyla anılan bir kadının, eşi tarafından bambaşka bir kişiliğe büründürülmesinin ardından ayrılık sürecini ve kendi benliğini yeniden keşfedişini takip ediyoruz.
· Sibel'in öyküsü: İki yabancı gibi yaşayan Sibel ve eşinin, ilişkilerini düzeltmek umuduyla çıktıkları tatilde yaşadıklarını ve sonrasında Sibel'in kaybolduğu sanılan bir sokakta Hürü Ana ile kurduğu farklı ve sıra dışı bağı görüyoruz.
· Leyla'nın öyküsü: Uykusuzluk problemi olduğunu düşünerek doktora giden Leyla'nın, aslında hayatının derinliklerinde yatan asıl huzursuzluğu nasıl anlattığına tanık oluyoruz.
· Saliha'nın öyküsü: Bir hastanede "deli" olarak bilinen ve tedavi gören Saliha'nın, geçmişinde yaşadığı ve kalbi derinden yaralayan hayat hikâyesiyle yüzleşiyoruz.
Kesinlikle her bir öykü beni ayrı ayrı etkiledi; aralarında ayrım yapmak gerçekten çok zor. Yazarımızın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.