2025 34. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2025 18:38
"Gecələr qapımuz döyənlər, gündüzlər bizi lənətləyənlərdir. Onlar olmasa, biz de olmayacağıq. Amma lənət yenə bizədir". Yazıldığı dövürdə İstanbulda ən çox səs gətirən əsərlərdən biri olub. Çünki mövzusu həm cəsarətli, həm də cəmiyyətin gizlətməyə çalışdığı bir yarasını açıq şəkildə göstərir. Əsərin əsas mövzusu- fahişəlik dünyası , qadınların istismarı və cəmiyyətin mənəvi çürüməsidir. İstanbulda yaşayan zaniyələrin həyatı, onların gündəlik yaşam tərzi, alverçi kişilərlə olan münasibətləri təsvir olunur. Əsərdəki kişi obrazları ehtiyac duyduqda qadınların gözəlliyini məhd edir, istifadə etdikdən sonra isə onları aşağılayır, " zaniye" deyə damğalayır. Bu, patrialxal sistemin ikiüzlülüyünü göstərən əsas nümunədir. Müəllif göstərməyə çalışır ki, fahişəlik yalnız fərdi seçim deyil, həm də cəmiyyətin yaratdığı şəraitdir.Əsər bir tərəfdən "əyləncənin pərdə arxasın" digər tərəfdən isə insanlıq və qadınliq faciəsini açır.
ZaniyelerSalahaddin Enis · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021800 okunma
Həmişəki kimi qısa və aydın yazmısan. Təşəkkür edirəm mənimlə birlikdə oxuduğun, fikirlərini bildirdiyin üçün. Mən də bəyəndim əsəri. Bas, səncə, Fitnat günahkar idi?
Gülnara
Daha gözəl bir izah ola bilməzdi🌹