Puan vermedi·80 syf.··Beğendi
· CEMİLE🩵
Dünyanın en güzel aşk hikayesi (Louis Argon)
Evet saf ve gerçek aşka tanık olmaya hazır mısınız?
Cemile ve Danyar' ın bir türkü ile başlayan aşkı. Karşısındaki kişinin kılık kıyafetine,bir ayağının topal olup olmadığına, evi barkının olmamasına bakmadan yürekten hissedilen bir aşk.
Cemile neşesi, şarkıları,özgüveni ve söylediği türkülerle etrafına ışık saçan güzel,genç bir kadındır. Cephedeki kocasının küçük kardeşi yani "kiçine bala" sıyla ve kayınvalidesi ile yaşamını sürdürürken bir gün, gün batımında savaş gazisi Danyar' ile değirmene buğday taşırlarken Danyar' ın yanık sesiyle söyledi türkü aşklarının kanıtı olur.
Köyün bütün erkekleri savaşta olduğu için geride kalan herkes cepheye yardım için mücadele vermektedir. Bunca olayların arasında herkesin hor gördüğü yeri geldiğinde dalga geçtiği Danyar, Cemile nin hayatına birden bire giriverir.
Cemile'in kocası cepheden dönecek mi?
Danyar ve Cemile aşkının sonu nasıl bitecek?
Kiçine Bala nın bu aşk hikayesinde ki rolü ne?
Gerçek sevgi nedir?
Bunların hepsinin cevabı Cengiz Aytmatov un en ünlü eseri Cemile de... Keyifli okumalar diliyorum.
#cemile @gizemekiciler #cengizaytmatov #ketebeyayınevi #okudumbi̇tti̇ #okudumokuyun #klasikler #aşk
#cephe #zorgünler #sevgi̇ #türkü #turkuler #kitaplarım #reklamyok #kendimaldım #bookslover #booktag #booksbooksbooks