·576 syf.····Okunma: 26 Ağustos 2025 13:26 ilk %40'ı aslında gayet akıcı ve ilgi çekici gidiyordu fakat daha sonrasında olaylar fazlasıyla tekrar etmeye, gereksiz detaylarla uzun uzun anlatılmaya ve bunlar sonraki sayfalarda YİNE anlatılmaya başlanınca işin tadı kaçtı.
filmi de izlediğim için bir yandan aklımda sahneler canlanıyor ve doğruyu söylemek gerekirse filmdeki hikaye akışı kitaptan çok daha düzgün bir hale getirilmiş.
karakterlerin birbirleriyle olan duygusal bağları kitabın yarısından sonra gerçekten kopmaya başladı, özellikle spoiler vermek istemediğim o MALUM mesele ile alakalı olan kısımlar çok hayal kırıklığıydı. Dustfinger meselesine girmeyeceğim bile.
özetle çocuk edebiyatını çok severim ve fikri çok güzel fakat hikaye anlatıcılığı konusunda sınıfta kalmış ve kesinlikle bu kadar uzatmayla boğulmaması gereken bir kitaptı. devam kitaplarına şöyle bir göz atmayı düşünüyorum fakat bu şekilde bir anlatımı varsa yüksek ihtimalle okumam veyahut konuyu öğrenmek için atlayarak göz gezdirebilirim. günün sonunda kesinlikle filminin çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum.
hatırımda kalan bir husus ise şu: filmi izlerken bazı şeylerin cevapsız kaldığını düşünmüştüm ve kitapta en azından bunların cevabını almak beni rahatlattı. bunlar filme de diyalog şeklinde eklenseymiş çok daha iyi olurmuş.