·416 syf.····Okunma: 25 Ağustos 2025 00:00 60 sayfa boyunca isim karmaşasından ibaret 150 kişi bir yemek masanın etrafına yerleşemediler zıkkım yiyin gari. 40 sayfa boyunca da saçma sapan manasız bi at yarışı okuduk. Geri kalan 300 sayfa için yaratılan varoş güzeli Nana içindeki soylu kesime karşı hırsını cinselliğini kullanarak alıyor. Kokuşmuş bir çöplükten havalanan bir sinek tüm soyluları taşıdığı hastalıklarla zehirleye zehirleye ilerliyor.
Bana kalırsa cinsel güç son derece abartılı ele alınmış. dönemin yozlaşmışlığına da bakılınca bedenini akşam eğlencesi olarak sunan kadınlara ulaşmak işten bile değilken bir tane hayat kadınının sırf güzel diye tüm parisi parmağında sallaması bana çok gerçekdışı bir hikaye göründü. Öyle ki tüm soylu erkekler gıkını çıkaramadan tüm servetini malını tüm ilişkilerini bu kadına kurban ediyor kadın tümüne yekten tabiri caizse köpek çekiyor. Her biriyle aleni şekilde birlikte olup hiçbirinden gocunmuyor. Oysa elindeki tek güç para karşılıği cinsellikken para kesildiği an hiçbir gücü kalmayacaktı olay bu kadar basitti. Tüm soylunun elinde bu güç varken birinin ölmesi, birinin tüm itibarının yerle bir olması, birinin hapse girmesi ve daha neler neler olması abartı bi fantezi.
Diğer taraftan parisin bu yozlaşmışlığının safi kadın bedeni üzerinden işlenmesi herkesin hayvan gibi önüne gelenle çiftleşmeye çalışması rahatsız edici. Kadın varlığı sadece yıkıcı bir cinsel güçten ibaret. Başka meziyeti yok hatta aslına bakarsanız son derece kuş beyinli yüzeysel bir baş karakter Nana sadece bedenini kullanarak sıfır beyinle bunca şeyi becermesi güçlü bir kadın karakter olarak çizildiğinden değil kadınlığı tehlikeli ve sadece yıkıcı bir cinsel afet olmasından kaynaklanıyor. Tüm bunlara rağmen çarpıcı işlenişiyle günde 50 60 sayfa okunabilecek bir kitap.