2025 83. kitabı
UFUK YILMAZ-YOK OLUS DİSTOPYA SERİNİN 2. KiTABI Ufuk Yilmaz`un "Yok Oluş Distopya" kitabı, serinin ikinci halkası olarak ilk kitaptaki atmosferi daha da derinleştiriyor. ilk kitapta insanlığın kendi elleriyle hazırladığı sona doğru sürüklenişini ve salgınlar sonrası kurulan baskıcı düzeni görmüştük. ikinci kitapta ise bu düzenin daha karanlık, daha sert yüzüyle karsılaşıyoruz. insanlığın kaderini elinde tutan elit sınıfın baskısı giderek artıyor. Halkın yaşam alanları daraltılmış, Karakterler, neredeyse yok edilmiş durumda. özgürlükler bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da sistemin çarpıklığına karşı koymanın yollarını arıyorlar. "Yok Oluş" tehdidi artık soyut bir ihtimal değil; her an daha da somutlaşan bir gerçeklik haline geliyor. ilk kitapta sık sık vurgulanan "kaçınlmaz son burada çok daha güçlü bir șekilde hissediliyor. ikinci kitap bana göre birinci kitaptan daha tempolu ve daha gerilimli. ilk kitapta atmosfer kurulurken zaman Zaman yavaşlayan kısımlar vardi; burada ise olay örgüsü çok daha hareketli. Distopya sevenler için, karanlık bir dünyanın tüm ayrıntılarını daha çarpıcı bir şekilde hissettiren bir devam romanı. Bir yandan da günümüz dünyasına yapılan göndermeler devam ediyor: doğa tahribatı, salgınların gölgesi, adaletsiz yönetimler.. Yani hikâye yalnızca kurgu değil, aynı zamanda düșündüren bir "ayna". Sonuç olarak, "Yok Oluș Distopya", seriyi daha da güçlendiren, heyecanı artıran ve okuru düşünmeye sevk eden bir devam kitabı. ilkini sevdiysen, ikinci kitap seni hem daha çok içine çekecek hem de merak içinde kalacaksın.
Yok OluşUfuk Yılmaz · Elpis Yayınları · 20254 okunma