2025 40. kitabı
Yazarın kendi hayat hikayesini anlattığı bu kitabı okurken yer yer hayali bir roman okuyor olmayı diledim. Anlattıklarının kendi başına gelmesindense bir hayali karakterinin yaşadıklarını anlatmasını istedim. Tabii ki böyle değildi. Yazarın beyin kanamasından sonra locked-in sendromu nedeniyle dünyayla tek iletişim yolu sol göz kapağının hareketi vasıtasıyla gerçekleşebiliyor. Yine de pes etmeyip bu kitabı yazarak içinde bulunduğu duygu düşünce durumunu bizlere çok güzel bir şekilde aktarıyor. Hayatta hep farklı şeylerin peşinde koşarız. Para, aşk, kariyer... Ama asıl önemli olanın sağlık olduğunu unuturuz çoğu zaman. Elimizden gidene kadar çoğu şeyin kıymetini bilmeyiz. Ama sağlık geri dönüşü olmayan keskin bir viraj gibi. Parayı geri kazanırsınız ama sağlık... Hayatımda geçirdiğimiz ve sağlıklı olarak yaşayabildiğimiz her anın ne kadar kıymetli olduğunu fark etmemi sağlayan bu kitap beni derinden etkiledi. Bir daha yaşayamamak ihtimaline karşı her şeyi daha dikkatli incelemeye ve hatırama kazımaya başladığımı hissediyorum bu kitaptan sonra. Umarım bu kitap her şeyin kıymetini, kaybetmeden bilmeyi bana öğrettiği gibi sizede öğretir. Keyifli okumalar.
Kelebek ve DalgıçJean Dominique Bauby · Nemesis Kitap · 2018958 okunma