Okuuuu!!
2025 97. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2025 15:20
"..insanlardaki her yücelik bir hastalıktır aslında." Sizin de öyle mi bilmiyorum ama fark ediyorum da çevremde "#klasik fobisi var bende okuyamıyorum , dili çok ağır " diye yakınanlar hiç azımsanmayacak kadar çok maalesef. Hatta itiraf edeyim sonradan en sevdiğim tür olan #dünyaklasikleri ne o kadar zor ısındım ki !!. İşte özellikle ebeveynler için söylüyorum ; unutmayalım ağaç yaşken eğilir , miniklerimizi olabildiğince erken tanıştıralım eserlerle. Belki anne değilim ama kitapsever bir teyze olarak ilkokula başlayacak canımıniçi yeğenime bu sevgiyi aşılamam gerektiğinin farkındaydım ki çok severek takip ettiğim The Kitap YayınlarıThe Kitap Yayınları sesimi duyduuuu. Tabii ilk önce itinayla okunuuurr. ( sonuçta bu keyiften kendi çocuk yanımı da mahsur bırakamazdım). Şimdi gelelim eserimize ; Dünya klasiklerinden olan eserde efsane balina Moby Dick ' e bacağını kaptıran kaptan Ahab ' ın intikam alması için geri dönüşü için çıktığı yolculuğun sonunda gemi Pequod ' un batmasının görevlilerden biri tarafından anlatıldığı gerçek yaşanmış hayattan uyarlanan eserde bir kez daha görüyoruz ki doğayla inatlaşmayalım lütfen !! Önerir misin , listeye ekleyelim mi diye soran arkadaşlara ithafen söylüyorum durmanız bile hata!! Şimdiden keyifli okumalar..
Moby DickHerman Melville · The Kitap Yayınları · 20257,3bin okunma