·208 syf.····Okunma: 27 Ağustos 2025 17:58 Doğan hocayla üniversite zamanında tanışma fırsatım oldu. Her kitabı ayrı bir kalite barındırıyor. Bu kitabı okuma isteğim gerek yaşın verdiği seçicilik gerek toplumun dayattığı evlilik yaşı gerekse çevrede gördüğümüz mutsuz evlilikler. Bir insanın kiminle evleneceği, onun yaşamının en önemli kararı olması sebebiyle kitabı elimde buldum. Günümüzde evliliklerin sağlam temellere dayanmadığı, boşanmaların neden bu kadar arttığı sosyolojik bir araştırmaya konu olabilir ancak kitap boyunca evlilik süreçlerini Doğan hocayla paylaşan okurların mektuplarını inceliyoruz . Yaşanmış hikâyeler anlatan bu mektuplar bana hiç yabancı gelmedi bu yüzden bu evlilikler üzerine derin ve dürüst incelemeler benim kendi hayatımda özeleştiri yapmamı sağladı. Okudukça anladım ki evlilik de dahil bütün ilişkilerde öncelik değerlerdir. Evleneceğiniz kişinin mühendis, doktor, varlıklı olmasından çok , hangi değerleri yaşadığı ve yasatacağı önemlidir . Biz değerlerin yaşamadığı bir evliliğin mutlu bir evlilik olması mümkün değildir.Evlilik bir çiçekçi dükkânı gibi farklı olanaklar sunar; çiçeklerden nasıl bir buket oluşturacağınız size kalmış . Evliliği düşünenler, ilişkisini güçlendirmek isteyenler ya da " biz nereye gidiyoruz?" diyenler için rehber niteliğinde , tavsiye ederim.