Kitaplıkta Bulunmalı...
2025 27. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2025 00:47
Bilgisayar bilimleri alanında algoritmalar ve veri yapıları üzerine yazılmış, özellikle üniversite öğrencilerine ve bu alana ilgi duyanlara hitap eden temel bir ders kitabıdır. Kitap, teorik bilgileri pratik örneklerle birleştirerek konuyu anlaşılır kılıyor. - ​Algoritmaların temelleri, algoritma kavramı, analizi ve verimliliği (zaman ve bellek karmaşıklığı). algoritmaların performansını ölçmek için kullanılan Big O, Big Omega ve Big Theta notasyonları detaylı bir şekilde ele alınmış. - ​Veri Yapıları: Diziler, bağlantılı listeler, yığınlar (stack), kuyruklar (queue), ağaçlar (tree), çizitler (graph) gibi temel veri yapıları ve bunların algoritmalarla nasıl kullanıldığı ele almış. - ​Sıralama Algoritmaları: Kabarcık sıralaması, birleştirmeli sıralama, hızlı sıralama gibi klasik sıralama algoritmalarının işleyişleri ve performans karşılaştırmaları. - ​Arama Algoritmaları: Doğrusal arama, ikili arama gibi temel arama yöntemleri ve bu yöntemlerin veri yapılarındaki uygulamaları. - ​Çizit (Graf) Algoritmaları: En kısa yol (Dijkstra, Bellman-Ford), minimum kapsayan ağaç (MST - Prim, Kruskal) gibi çizit problemlerinin çözümü için kullanılan algoritmalar. - ​Dinamik Programlama ve Açgözlü Algoritmalar: Karmaşık problemleri daha küçük alt problemlere bölerek çözme stratejileri. -​Bilgisayar mühendisliği veya yazılım geliştirme alanında kariyer hedefleyen herkes için sağlam bir temel oluşturur. Farklı veri yapıları ve algoritmalar öğrenerek, okuyucunun karmaşık yazılım problemlerine daha sistematik ve verimli çözümler üretme yeteneğini geliştirir. Problem çözme yeteneğinizi geliştirecektir. - ​Üniversite dersleri için iyi bir kaynak teşkil eder ve derslerdeki konuların pekiştirilmesine yardımcı olur. ​- Yazılım şirketlerinin işe alım mülakatlarında sıkça sorulan algoritma ve veri yapısı sorularına hazırlık için ideal bir kaynaktır. - ​Özetle, teorik bilgiyi pratikle birleştiren, bilgisayar bilimleri alanındaki temel konuları anlaşılır bir dille anlatan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyenler için güvenilir bir rehberdir. İyi bir başvuru kitabıdır. Keyifli ve istifadeli okumalar diliyorum.
Bilim
AlgoritmalarVasif Vagifoğlu Nabiyev · Seçkin Yayıncılık · 201613 okunma