2025 35. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2025 21:22
; 9/10 ağlamak istiyorum ve asla bu kitap için uzun bir yorum yapmak istemiyorum. bana istediğimden çok daha fazlasını veren bir kitap hatta bir seri diyorum direkt. her kitabı birbirinden güzeldi ama ben en çok bu kitapta ipleri elimden kaçıracağımı bildiğim için birinci ve ikinci kitaba daha makul bir puan verip okkalı dokuzumu bu kitap için saklamıştım. iyi ki de öyle yapmışım. öncelikle savaştan sonra tekrar okula dönüp ille de okuyacağız diye tutturmaları beni delirtti. herkes ölüyor okul diye, ya savaş ağzımıza girmiş düşman ejderhaları üstümüzde fıldır fıldır uçuyor ama biz hala yiğitliğe bok sürdürmeyeceğiz diye birinci sınıflar uzak dursun, ikinci sınıflar şunu yapsın, sadece gönüllüler gelecek muhabbetleri döndürüyoruz. ya bu birinci sınıflar biz bu savaşı alamazsak da ölecek, bize savaşta yardım ederlerse de ölmeyecekler mi? hatta bize savaşta yardım ederlerse hayatta kalma ihtimalleri daha yüksek yani daha önce hiç dövüşmemiş olana bile bir taş verseniz taş falan atsa fayda biz bütün topraklarımızı karanlığa kaptırdıktan sonra birinci sınıflar yaşasa ne olacak ya sabır ya! xaden bebeğim yine muhteşemdi. adam o haliyle bile en çok yine violet'ı düşündü ya... donumu da vereceğim ben bu adama. ama senin bu violet sevdan bizim ağzımıza da sıçtı yani o da ayrı bir konu. violet bebeğim kraliçe olma yolunda emin adımlarla yürüyor. gücün bu kadar yakışması bu kadına dudak ısırttırıyor, ki şu an gücünün zirvesinde bile değil işte adım adım o tüm güce hakim olacağı noktaya gidiyor ve o zaman benim kadın karakterler listemde bir anda ikinci sıraya sıçrama yapabilir. ya da üç ilk iki çok sağlam çünkü eheheheh. violet ve xaden apayrı bir konuydu. bir çift bu kadar muhteşem olamaz çığlık atacağım yani güzelliklerine. o aralarındaki bağ, tensel çekimleri, zekasal ve fiziksel uyumları. sizin gelecek nesillere genetiklerinizi aktarmanız şart oldu. ama bizi inanılmaz merakta bıraktığı noktalar oldu bu serinin yani bu kadar meraktan sonra bir sonraki kitabın bir yıl içinde falan gelmesi gerek bence çünkü insan düşünürken orta yerinden çatlayıp ölecek. bir de yani yazar öyle röportajlarda bulunuyor ki delirirsin... şahsi fikrim bu seriyi mutsuz sonla bitirirse bakın bakalım ben bir daha bu yazarı okuyor muyum o kadar da büyük konuşuyorum. yani bize bu kadar muhteşem bir kurgu verip bu kadar gerçekçi bir imkansızlık verip sonra bizi gerçekten o imkansızlıktan geri döndürmeyip mutsuz bırakırsan yazıklar olsun. andarna detayı falan... oturdum gerçek olmayan bir ejderha için ağladım ya. üçüncü kitap favori karakterim kesinlikle andarna ve yaptığı şeyi asla bencilce ya da kötü bir şey olarak düşünmüyorum bence kendi isteğinden daha çok violet'e bir çözüm bula bilme umuduyla yaptığını düşünüyorum. üzümlü kekim. brennan da bir boklar olduğunu düşünüyorum yani böyle anlam veremediğim bir şekilde itiyor kendini benden. aynı hissi violet'ın babası da veriyor bence ikisi birlikte violet'a karşı saf bir kötülük güdüyor olmasalar da sanki bir çıkar uğruna hareket ediyorlar ve bu çıkarın ucu violet'a kötü yansıyor ve çıkarı violet'ın üstünde tutuyorlar gibi falan hissediyorum. işte hiçbir şeyi tam ve net öğrenemediğimiz için her konuda beyin fırtınası yapıyorum. o yüzden şimdi oturduk heyecanla bir sonraki kitabı bekliyoruz.
Duygu ve Düşünce
Oniks FırtınaRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20251,597 okunma
bu kitabı ilk okuduğum zaman pek sevmemiştim ama şimdi düşünüyorum da serinin en iyi kitabı olabilir:) çok gereksiz nefret aldı bence
Şu serinin hala iyi mi kötü mü olduğuna karar veremedim.Bir bakıyorum mükemmel incelemeler bir bakıyorum yerden yere vurulan incelemeler🫣 Çok kalın kitaplar gözüm korkuyor her seferinde sepetten geri çıkartıyorum 😅
Umarım☺️ teşekkürler yardımların için 🌸