Bilim ile inancın karşılaşması...
2025 143. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2025 22:40
Dan Brown , Melekler ve Şeytanlar ’da okuru Roma’nın kalbine götürüyor. Robert Langdon ve Vittoria Vetra, çalınan karşı maddenin Vatikan’a yerleştirilmesiyle başlayan bir zaman savaşına girişiyor. İpucu zincirleri, Illuminati’nin gölgeli varlığına ve Vatikan’daki entrikaların derinlerine uzanıyor. Bu kitap yalnızca bir polisiye değil; aynı zamanda bilim ile din arasındaki kadim çatışmanın romanlaştırılmış hali. Her sayfa, okura “İnanç mı daha güçlü, yoksa akıl mı?” sorusunu sorduruyor. Dan Brown ’ın üslubu, hızlı tempolu kısa bölümleri ve gerçek mekânlarla örülü anlatımı sayesinde nefes nefese bir serüven sunuyor. Gerilim hiç düşmüyor, her bölüm yeni bir kapıyı aralıyor. Yazae, tarihi gerçeklerle kurguyu öyle bir harmanlıyor ki, okur kendini Roma sokaklarında koşarken buluyor. Kitabın sonunda ise tüm tahminleri boşa çıkaran çarpıcı bir ters köşe var. İnancın, sadakatin ve gücün ne kadar kırılgan olabileceğini gösteriyor. Son sayfalara gelene kadar hiçbir karaktere tamamen güvenemiyorsunuz. Melekler ve Şeytanlar , sadece bir gerilim romanı değil; insanın varoluşuna dair derin sorulara da dokunan bir yolculuk. Bana göre kitabın en güçlü yanı, okuru sürüklerken düşündürmeyi de başarması. Bilimle inancı karşı karşıya getirse de, sonunda her ikisinin de aynı kaynağa işaret edebileceğini hissettiriyor. Eğer gerilim, gizem, tarih ve sembolleri bir arada okumayı seviyorsanız bu kitap tam size göre. “Bazen, aklımız kalbimizin doğru olmasını istediği şeye inanır.” Keyifli okumalar dilerim.
Melekler ve ŞeytanlarDan Brown · Altın Kitaplar · 200442bin okunma