Puan vermedi·184 syf.··Beğendi
···Okunma: 29 Ağustos 2025 20:25 “Zeynep Kaçar’ın Kabuk romanına başlamadan önce okuduğum yorumlar beni biraz tedirgin etmişti. Ağır, sıkıcı ya da zorlayıcı olabileceğini düşünmüştüm. Fakat sayfalar ilerledikçe bu kaygılarımın yersiz olduğunu gördüm. Yazarın dili hem güçlü hem de samimi; karakterlerin iç dünyaları çok derin ama aynı zamanda anlaşılır şekilde aktarılmış.
Kaçar, aynı zamanda tiyatrocu kimliğiyle tanınan bir yazar. Bu yönü, karakterlerin sahici diyaloglarında ve sahne gibi kurgulanan bölümlerde kendini hissettiriyor.
Roman, aile içi yaraları ve geçmişten taşınan yükleri çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Özellikle şu satırlar, kitabın özünü bana çok iyi hissettirdi: “İnsan kabuğunu kırmadan kendine ulaşamıyor.” Bir başka yerde geçen, “Her suskunluğun içinde bir çığlık gizlidir.” cümlesi ise uzun süre aklımdan çıkmadı.
Kabuk, sadece bir roman değil; okura kendine ayna tutma fırsatı sunan bir yolculuk. Beklediğimden çok daha etkileyici bir kitap oldu, iyi ki okumuşum dediklerimden biri.”