2025 43. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2025 00:00
Kitabın adı: Atatürk'ün Sırdaşı Kılıç Ali'nin Anıları Derleyen:Hulûsi Turgut Sayfa sayısı:794 Din ve mezhep herkesin vicdanına kalmış bir iştir. Hiç kimse hiç kimseyi bir din veya bir mezhep kabulüne zorlayamaz. Din ve mezhep hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz. Mustafa Kemal Atatürk "Yalnız Türklük için değil belki bütün insanlık tarihi için öldürülecek onurlu ve olağanüstü destan sayfaları yazan Atatürk'ün hayatını tarihi bir belge şeklinde yazmaya asla muktedir değilim"dese de kılıç Ali bu anı kitabında yeri geldikçe sık sık tekrarlamış. Atatürk'le ilgili okuduğum her kitapta olduğu gibi yine gözyaşları. "Ben sözünü edeceğim olayları tarihtir diye anlatmayacağım. Bu gelecek nesillerin işidir. Benim yazdıklarım tarihin gerçeklerini aydınlatacak bir kaynak olursa ne mutlu bana." Çok şükür bu yıl da kendi geleneğimi bozmadım. Her 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda olduğu gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili kitap okudum. Dumlupınar geldik sana Yüz sürmeye toprağına Dumlupınar Dumlupınar Ne de şirin bağların var Ey gelincik nedir tasan Sevgilinden ırak mısın Şehitlerin al kanından Yaratılmış bayrak mısın Dumlupınar suyun kevser Armağanın büyük zafer Dumlupınar Dumlupınar Bugün herkes seni arar
Atatürk'ün Sırdaşı Kılıç Ali'nin AnılarıHulusi Turgut · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2018389 okunma