Mustafa Kutlu'dan okuduğum ilk kitaptı. Başlangıç için uygun mu değildi yoksa yazarın genel olarak tarzı mı bu, bilmiyorum. Yoğun bir şekilde betimleme yapılmış. Sayfa sayısı az fakat başlangıçta diline alışırken sıkıldığımı hissettim.
Kitap'ta Süheyla ve Engin'in aşkından bahsediyor.
Süheyla ve Engin'in yaşam stilleri çok farklı. Engin zengin bir iş adamı, Süheyla ise orta halli kendi halinde bir genç kız... Engin'e olan duygularının ona zarar verişi, Süheyla'yı bir arayışa sürüklüyor. Hayatını bir anda minimalize eden ve Allah'a yönelen Süheyla'yı annesi ve en yakın arkadaşı dahil herkes eleştirmeye başlıyor.
Bir düğünde Süheyla ile karşılaşan Engin, Süheyla'nın giyim tarzının değişmesine bile şaşırıyor ama yine de onu konuşmak için yemeğe çağırıyor. Fakat dini hassasiyetlerinden ötürü bunu uygun bulmayan Süheyla reddediyor ve Engin'e dünya için yaptığı her şeyi bırakıp -doğru bir şekilde- onunla olmasını teklif ediyor.
Engin herhangi bir şey söylemese de bu teklif onu da bir arayışa itiyor ve yaşadığı hayatı sorgulamaya başlıyor.
Temelde verilen mesaj güzeldi, okunabilir ve anlaşılır. Sadece betimlemelerin yoğunlu beklentimi karşılamadı. Keyifli okumalar...