2024 27. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2024 09:55
Merhaba sevgili okur, Yeni bir tanıtım ile buradayım. Algernon'a Çiçekler/ Daniel Keyes Kitabın ana karakteri Charlie 33 yaşında zeka geriliği olan bir adamdır. Zeka seviyesi çok düşük olup özellikle annesi tarafından sürekli "o normal bir çocuk olacak" sözleriyle uzmanlara götürülür. Bir süre sonra hem kendisine uygun bir devlet okuluna götürülür hem de zeka seviyesini arttırma çalışmaları sürdüren bilim insanlarına denk gelir. Algernon ise bilim insanları tarafından zeka seviyesi arttırıcı çalışmaların deneylerinde kullanılan bir faredir. Tetkikler ameliyatın işe yaradığını gösterir ve Charlie' nin de bu operasyonu geçirmesine karar verilir. Charlie ameliyat öncesi Algernon'la bile yarışmayacak seviyedeyken gittikçe her şey değişmeye başlar. Kitabın başından sonuna kadar Charlie'nin ilerleme raporlarıyla devam ediyoruz. Zekâsı gelişip bir şeylerin farkına varmaya başlamasıyla insanlar tarafından sevilmediğini, eskiye göre farklı zorluklar yaşadığına şahit oluyoruz. Charlie, zekâ geriliği yaşayan bireyin insanlar tarafından zevkle kandırıldığını, kişiyle eğlenildiğini; çevresinde olan bitenin farkında olan, akıl yürüten, başarılı olan bireyin ise sevilmediği çıkarımını yapmış oluyor bizlere. Vurgusu ise zekânın, vicdan-iyi niyet-insan sevgisinden çok ayrı olduğu üzerine... Ben sevdim. Yer yer göz doldurdu. Okumanızı tavsiye ederim. Mutlaka üzerinde düşündüren mesajlar barındırıyor. Okuyacak olana şimdiden keyifli okumalar dilerim
Algernon'a ÇiçeklerDaniel Keyes · Koridor Yayıncılık · 202536,7bin okunma