2020 4. kitabı
Dan Brown’un Cehennem adlı romanı, Robert Langdon serisinin en dikkat çekici kitaplarından biridir. Yazar, bu romanda okuru Floransa’dan Venedik’e, oradan da İstanbul’a uzanan bir maceraya sürükler. Mekânların tarihsel ve sanatsal zenginliklerle dolu betimlenmesi, okura adeta bir kültür turu yaptırır. Özellikle Dante’nin İlahi Komedya’sından alınan göndermeler, romanın felsefi ve sembolik yönünü güçlendirir. Romanın temelinde insan nüfusunun artışı, biyolojik tehditler ve etik ikilemler yer alır. Bu da onu, yalnızca bir macera kitabı olmaktan çıkarıp düşündürücü bir metin haline getirir. Okur, sadece Robert Langdon’un bulmacalarını çözmekle kalmaz; aynı zamanda geleceğe dair korkutucu bir senaryoyla da yüzleşir. Genel olarak değerlendirildiğinde, Cehennem sürükleyici, hızlı okunabilen ve gerilim dozu yüksek bir eserdir. Özellikle tarih, sanat ve felsefeyle harmanlanmış polisiye-macera romanlarını sevenler için tatmin edici bir okuma deneyimi sunar. Edebi açıdan çok güçlü olmasa da, düşündürücü temaları ve sinematografik kurgusu sayesinde geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmektedir.
CehennemDan Brown · Altın Kitaplar · 201329,7bin okunma