Güç.. .
2025 3. kitabı
Kitap; dili, anlatımı ve kurgusuyla gerçekten çok başarılı. Baştan sona içinde yaşıyormuşsunuz gibi bir atmosfer yaratıyor ve temposu hiç düşmüyor. “Bir solukta okunur” denir ya, işte tam da öyle bir eser. Ancak dikkatimi çeken nokta, acıların daha çok tek taraflı, yani azınlıkların yaşadıkları üzerinden yansıtılması oldu. Elbette bu bir tarih kitabı değil, yazarın kurgusu; üstelik yazar zaten azınlıkların dünyasından yazıyor. Fakat böyle güçlü bir kurgu ve anlatımla tarihsel bir olay işlendiğinde, ister istemez okuyucuda bir gerçeklik algısı oluşuyor. O dönemde azınlıkların da diğer halklara verdiği acılarada yer verilseydi keşke dedim. Hamidiye Alayları veya isyanlara karşı silahlandırılan Kürt aşiretlerinin zulümleri anlatılırken, Ermeni çetelerinin yaptığı baskınlar, zulümler ve yol açtıkları trajedilere değinilmemesi benim okurken hissettiğim eksiklik oldu.Romanın devam niteliğinde olan ikinci kitabı Meryem'in Çiçekleri'ni henüz okumadım. Onu da okuduktan sonra bu yorumu güncellerim. Okunası, sürükleyici bir kitap. #okudumbitti #tavsiyediyorum
Roman
Heder AğacıAbdullah Ataşçı · Everest Yayınları · 2022201 okunma