2025 3. kitabı
Öncelikle tam bir farkındalık kitabı olduğunu ve aşırı akıcı olduğunu bir çırpıda bittiğini söylemekle başlayabilirim. Karakterimiz bir çocuk ve onun yüzü bildiğimiz çocuklarin yüzüne benzemiyor. Doğduğundan beri birçok ameliyat olmuş ama yine de insanların ona baktığında şaşırıp bakışlarını yere indirecek bir halde. Çocuklar çocuk akıllarıyla dış görünüşten korkuyor ama büyüklerin de onlardan farkı yok malesef. August (Auggie) Pullman 5.sınıfa gidecek yaşa gelene kadar evde annesi eğitim veriyor. Ama 5.sınıfta artık normal okula başlaması gerektiğini düşünüyor ailesi. Şimdiye kadar dişardaki tepkiler ve bakışların farkında olan Auggie zor da olsa okula gidiyor ve biz bu küçük adamın okul ve kamp maceralarını okuyoruz. Kimler kabullenmiş onu her haliyle kimler kabullenmemek için neler yapmış. Arkadaşlık dostluk üzerine ailede okulda farklı görünüme mevcut biriyle bir arada olmak üzerine çok güzel bir farkındalık kitabı. Sahi biz ne yapardık etrafımızda böyle birisi olsa, gidip tanışmaya konuşmaya onu tanımaya cesaret edebilir miydik yoksa ondan kaçar mıydık ona zarar vermeye çalışacağımızı sanmıyorum tabiki ama nasıl davranacağımız biraz karakterimizle biraz cesaretimizle ilgili. Özellikle anne baba olanların bu gibi durumlarda davranışları çocuklarına örnek olması için çok önemli. Hem öğrencilere hem yetişkinlere tavsiye ediyorum bu kitabı
MucizeR. J. Palacio · Pegasus Yayınları · 201615,5bin okunma