2025 28. kitabı
Merhaba Zamansız Bir Ayna: İki Leyla'nın Hikayesi "Zamanın Unuttuğu Kadın: Leyla," sadece iki farklı dönemi anlatan bir roman değil, aynı zamanda kadın olmanın evrensel deneyimine tutulmuş bir ayna. Kitap, 1900'lerin başında Fausto Zonaro'dan resim dersleri alacak kadar yetenekli ve sanat tutkusuna sahip dönemin saray hayatında sıkışıp kalmış Leyla ile 2000'lerin modern dünyasında kendini yorucu ve ruhsuz bir evliliğin gölgesinde kaybetmiş Leyla'nın hikayesini ustalıkla bir araya getiriyor. Yazar, bu iki kadının farklı zamanlarda yaşamalarına rağmen, aşkta, yalnızlıkta ve kendini bulma arayışında nasıl ortak bir ruh taşıdığını çarpıcı bir şekilde gösteriyor. Her iki Leyla da "bir erkeğin hayatında var olmak" yerine "kendi hayatının kahramanı olmak" için mücadele ediyor. Bu mücadele, birinde toplumsal baskı ve geleneklerle, diğerinde ise modern hayatın getirdiği görünmez prangalarla şekilleniyor. Kitabın en etkileyici yönü, Hakan karakteri üzerinden geçmişin ve bugünün nasıl birleştiğini görmemiz. Hakan'ın, tesadüfen bulduğu bir mektup aracılığıyla Leyla'nın hayatını araştırması, sadece bir tarihi keşif değil, aynı zamanda kendi hayatına ve hislerine bir yolculuk. Geçmiş, bir yankı gibi gelip Hakan'ın ve dolayısıyla günümüzün Leyla'sının hayatını değiştiriyor. Bu döngü, bizi zamanın aslında doğrusal bir çizgi olmadığını, her anın birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünmeye itiyor. Özetle,her iki Leyla da farklı zamanlarda yaşamalarına rağmen,aşk,özgürlük,yalnızlık ve kendini bulma arayışında aynı ortak kaderi paylaşıyor. Roman, birinin hikayesinin diğerinin hayatını nasıl dönüştürebileceğini göstererek, kadınların yaşadığı zorlukların zamansız ve evrensel olduğunu vurguluyor. Eğer yüzeyin altına inen,karakterlerin iç dünyasında kaybolmayı seven ve bir romanın sadece bir hikaye anlatmakla kalmayıp hayatın kendisine dair derin sorular sorduğunu düşünen bir okursan, bu eser kalbine dokunacaktır. Okumanızı tavsiye ederim Kitapla ve Sevgiyle Kalın @destekyayinlari @gulsumkinikoglubaser Semra #leyla #kadınhikayeleri #engelsizokurlaokuyoruz #gülsümkınıkoğlubaşer #mertveduruileokumazamani #mertvedurununannesininkitaplari #kitaptutkunuayse
Zamanın Unuttuğu Kadın: LeylaGülsüm Kınıkoğlu Başer · Destek Yayınları · 2025111 okunma