2025 28. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2025 07:04
Eski MİT ajanı Hiram Abas'ın hayat hikayesi üzerinden o dönem MİT içerisinde gelişen olayların anlatıldığı kitapta; Derin Devlet'ten Susurluk Olayı'na, Kenan Evren'den Turgut Özal'a, Mossad ile yapılan "stratejik" anlaşmalardan Türkiye'nin NATO'ya girmesi ile nasıl bir "bataklık"a girdiğinin anlatıldığı, kısacası "Türkiye Siyasi Tarihi'nin Bir Özeti" gibi yorumlanabilecek bir kitap. Türkiye, siyasi gelişimini daha tamamlamış değildi. İkinci dünya savaşı ile dünyada gelişen gerilimden dolaylı olarak etkilenmişti. Savaş sonrası bölünen dünyada bir taraf olmaya zorlanması, soğuk savaş döneminin getirmiş olduğu ayrı bir gerilim vardı. Nihayetinde, NATO'ya üyeliği ile birlikte Sovyetlere, Komünizm'e ve Sosyalizm'e savaş açması, bu fikirlerle mücadele etmesi öğütlenecekti. Sonuçlarını yorumlamak ve araştırmak ideolojinize bağlı. Okumanızı, ancak tek bir kitaba bağlı kalmamanızı, diğer taraftan ayrıca kitapta geçen kişileri de araştırmanızı tavsiye ederim. Kendi kararlarını alacak kadar güçlü değilsen ne yaşamın anlamı vardır ne de ölümün. Geriye tek bir gerçeklik kalır o da esaret! İyi okurlar.
Duygu ve Düşünce
Bay PipoSoner Yalçın · Doğan Kitap · 20054,526 okunma