2020 36. kitabı
Dan Brown’un Başlangıç adlı romanı, yazarın diğer eserlerinde olduğu gibi Robert Langdon karakterini merkezine alır. Bu kitapta Langdon, teknoloji ve bilimin gölgesinde şekillenen bir gizemin içine çekilir. Hikâye, fütürist bilim insanı Edmond Kirsch’in insanlığın kökeni ve geleceğine dair ortaya attığı çığır açıcı tezler etrafında gelişir. Kirsch, dünyayı sarsacak sunumunu yapamadan öldürülür ve onun geride bıraktığı keşfi açığa çıkarmak görevi Langdon ile İspanya Veliaht Prensesi Ambra Vidal’a düşer. Romanın en önemli yönü, bilimin dinle olan kadim tartışmasını modern bir bakış açısıyla ele almasıdır. Yapay zekâ, evrim, gelecekte insanlığın nasıl dönüşeceği gibi konular kitabın felsefi arka planını oluşturur. Dan Brown, mekân olarak İspanya’yı seçmiş ve Barselona’dan Bilbao’ya kadar birçok tarihi ve mimari yapıyı hikâyeye ustalıkla yedirmiştir. Bu yönüyle kitap yalnızca bir macera değil, aynı zamanda kültürel bir gezi niteliği de taşır. Anlatım dili akıcı ve sürükleyicidir; kısa bölümler, ardı ardına gelen sürprizler ve merak uyandırıcı final, kitabı elden bırakmadan okumayı kolaylaştırıyor. Genel olarak Başlangıç, düşündürücü sorular sorması, güncel tartışmalara yer vermesi ve hızlı temposuyla dikkat çeken bir romandır.
BaşlangıçDan Brown · Altın Kitaplar · 201726,3bin okunma