2025 50. kitabı
Hayatımızın içinde beyaz renge dair neler var durup bir düşünelim mi ? Bir çarşaf, bir peçete, bir dolap belki beyaz bir tabure.. Öyle çok ki bu renge dair objeler. Ama her birinin anısı farklı. Bizim beyazla bütünleştirdiğimiz objelerin hayatımızdaki işlevlerinin farklı olduğu gibi. Birinin en mutlu anı beyaz bir mendille sildiği gözyaşları iken, diğerinin en acı anında yine bu beyaz mendildir o yaşları silen. Beyaz bir çarşaf temizlik ve mutluluğu simgelerken başka bir beyaz çarşaf bir insanın kefeni olur.. İşte bu yüzdendir hem bütün renkleri taşır beyaz hem de saf, temiz ve tek bir rengi simgeler. Beyaza verilen anlamı insanın hayatı belirler bazen. Bunu ancak dikkatli bakan bir göz görebilir.. • Yazar şimdiye kadar beyaza dair hayatına giren bütün objeleri bir beyaz kağıda yazıyor ve başlıyor anlatmaya. Günlük hayatımızın içinde olan sıradan objelerin bizde yarattıkları duygusal hisleri anlatıyor. Anlatınca fark ediyor insan, beyazın ne kadar anlamlı bir renk olduğunu.. Mutlaka okuyunuz ben çok sevdim, keyifli okumalar
Beyaz KitapHan Kang · April Yayıncılık · 20242,044 okunma
Merhaba, Ben Irmak Türkyılmaz, İstanbul Üniversitesi Kore Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisiyim. 2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Koreli yazar Han Kang’ın Türkçeye çevrilmiş dört eseri Vejetaryen, Çocuk Geliyor, Beyaz Kitap ve Veda Etmiyorum üzerine okur odaklı alımlama estetiği bağlamında bir inceleme yürüttüğümüz TÜBİTAK destekli bir araştırma projesi gerçekleştiriyoruz. Bu kitaplar hakkındaki okur görüşlerini toplamak için kısa bir anket hazırladık. 🔗 Anket Linki: docs.google.com/forms/d/e/1FAIp... Katkınız araştırmamız için çok değerli, zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim. 💛