2025 60. kitabı
ÇOĞUNLUĞUN KURALI Ashley SAUNDERS + Leslıe SAUNDERS Distopik genç yetişkin türünde kaleme alınmış, aksiyon ve gerilimin yoğun olduğu serimizin ikinci kitabı Ç𝗼ğ𝘂𝗻𝗹𝘂ğ𝘂𝗻 𝗞𝘂𝗿𝗮𝗹ı ile okumam hız kesmeden devam etmişken yorumum da sizleri bekletmeden geldi hemen. Tek çocuk kuralının hüküm sürdüğü Amerika’da devletin nüfus kontrolünü elinde tutabilmek için aldığı sert önlemlerle neler yaşandığını ilk kitabımızda etkili bir şekilde hissetmiştik. İkizlerimiz Ava ve Mira Goodwin bu kurala doğumlarıyla birlikte karşı gelmiş varlıklarının suç olduğunu bilerek babalarının yardımı ile yaşamışlardır. On sekiz yıllarını tek bir yaşamı paylaşarak geçiren ve çevrelerindeki herkese de ayrı kişiler olduklarını hissettirmemeyi başaran kız kardeşler, tek yumurta ikizi oldukları anlaşıldığı andan itibaren sadece hayatta kalmaya değil sisteme de karşı gelmeye başlarlar. Artık mücadeleleri, bireysel bir kaçış hikayesinden çıkmış halkı arkasına alan bir direnişe dönüşmüştür. Onların varlığı, sisteme karşı çıkanların cesaret bulmasına yol açarken sadece kendilerini değil başkalarını da düşünmeye ve o yönde hareket etmeye yönelik olmuştur. Serimizin ilk kitabına göre temposu daha yükselerek devam eden kitabımızın politik boyutu da belirginleşiyor ve güçlü kadın karakterleriyle özgürlük yolunda tükenmeyen umutlarla edilen mücadeleye de yakından tanık oluyoruz. İlk kitabımızın yorumunda da bahsettiğim gibi yazarlarımız olan ikiz kız kardeşlerin bakış açılarından olayların aktarılması, karakterlerin duygularına daha fazla yakınlık hissettiriyor kesinlikle. Bu türde okumalara kendinizi yakın hissediyorsanız serimiz kesinlikle TAVSİYEMdir. Syf: 288 Leslie Saunders Ashley Saunders Çoğunluğun Kuralı
Çoğunluğun KuralıAshley Saunders · Yakamoz - Sonsuz Kitap Yayıncılık · 202517 okunma