PINAR SALMAN~LAL FİGAN ~BAĞLI~
Selam.Bugün sizlere pinarsalmnn kaleminden #lalfigan serisinin son kitabı ile geldim.Evet veda kitabı olduğu için biraz buruğum.Erva ve Doru’yu o kadar benimseyip o kadar sevdik ki sanki bizdendiler.O yüzden son kitapta onları okurken çok duygulandım.Ne yazık ki bu kitapta çok üzüleceğimiz kayıp yaşadık.Ve Erva’nın minik kızı ile vardı mücadele gerçekten çok zordu. Ama pes etmemesi ve daha güçlü geri dönmesini çok sevdim.Ah Doru’cum yanlış anlamalar ve yalanlar yüzünden çok acılar çektin yaşadıkların çok üzdü.Ama sonunda Erva’nın elini tutman ve yolunuza devam etmeniz çok güzeldi.Sizin aşkınıza bayılıyorum. O kadar zorluğa,o kadar ihanete,yalana,acılara rağmen asla birbirinizden vazgeçmediniz.Bir askeri kurgu olarak bu kitapta muhteşem sahneler okuduk.O sahnelerin gerçekçiliği ve içtenliğine de bayıldım.Muhteşem bir seriydi ilk kitaptan son kitaba kadar tüm duyguları en içtenlikle yaşatan yazarımıza teşekkür ediyorum. Bu seriye mutlaka bir şans vermelisiniz diyorum. uyarımı da yapmak istiyorum.
Erva,kayınpederinin ölümü ve Gümüş’ün bebeğini kaybetmesinden sonra Doru’nun ailesinin onu suçlaması ve ona karşı tavır almaları nedeniyle çok üzülmüştü.Bir de bu yetmezmiş gibi babasını kaybettiği için bir boşluğa düşen Doru’da Erva’dan uzaklaşınca bu Erva için son nokta olmuştur.Bir de Erva asla sahip olamayacağını düşündüğü sırada bir bebeğe hamile kaldığını öğrenince ve hamileliği de tehlikede olunca ailesi tarafından Amerika’ya götürülür.Bu ayrılık her ikisini de çok üzmüştür.Erva bu süreçte çok tehlikeli bir hamilelikten sonra ne yazık ki kızıyla ilgili çok acı bir haberle karşılaşır ve onun için çok büyük bir mücadeleye başlar.Bu da yetmezmiş gibi çok değerli bir varlığını da kaybeder. Araya giren iki yıl Erva için acılarla doludur.
Diğer taraftan da Doru karısının gidişinden sonra yıkılır ve onla yaşadığı eve girmemek için görevden göreve gider.Ve Doru büyük bir yalanla kandırıldığı için Erva ile tüm iletişimini keser.
Ama tam iki yıl sonra Erva minik kızı ile geri döner.Asla beklemediği bir şekilde karşılanır ve yıkılır.Doru ise hem şaşkın hem öfkelidir.Ama onların aşkı çok büyüktür.Peki aşk her şeyi düzeltmeye yetecek mi?