2021 24. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2021 00:00
"İki at kadar büyük. Gözleri ateş gibi parlıyor. Uzun, jilet gibi keskin pençeleri var. Ickabog geliyor..." Bugün sizlerle J. K. Rowling'in "Ickabog" adlı çocuk kitabını paylaşmak istiyorum. Öncelikle çocuk kitabı dediğime bakmayın gayet severek okuyup bitirdim. Bence insan büyüyünce çocuk kitaplarını farklı bir gözle okuyor, hatta ders bile çıkartıyor. Kitabın konusundan bahsedip bahsetmemekte kararsız kaldım zira spoilersız bir şekilde anlatabileceğimi sanmıyorum. Benim kitabın konusundan ziyade hoşuma giden şey, kitabın adeta çocuklarla birlikte yaratılması süreci oldu. Aslında Ickabog, Rowling'in çocuklarını uyuturken onlara anlattığı bir hikayeymiş. Pandemi nedeniyle eve kapandığımız dönemde Rowling bu hikayeyi tüm çocuklarla online olarak paylaşmak istemiş. Hatta bununla sınırlı kalınmayıp bu hikayeyi çocukların resmetmesi için bir de yarışma düzenlenmiş. Bu sayede çocuklar yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanarak kitabın belirli kısımlarını resmetmeye başlamışlar. Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan versiyonunda da ülkemizdeki çocukların yaptığı birbirinden şahane resimler eşliğinde kitap basılmış. Kitabı okudukça çocukların çizdikleri resimlerle hikaye zihnimde o kadar belirginleşti ki, bir noktadan sonra sadece resimlere bakıp olay örgüsünü anlamaya başladım diyebilirim. Hala ara sıra açıp resimlere keyifle bakıyorum. Çocuğu olanlara ya da içindeki çocuk ölmemiş olanlara tavsiye ederim.
IckabogJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 20211,543 okunma