Kitabı tek bir cümle ile özetlemek gerekirse, bir şeyin kıymeti kaybedildiği zaman anlaşılır derdim. Ama kitabı o kadar beğendim ki bu kadar kısa kesmek istemiyorum.
Ana karakterimizin sayılı günleri kalıyor ve karşısına şeytan çıkıyor. Ona dünyadaki bir şeyi yeryüzünden silme karşılığında yaşayacak ekstra bir gün vaadediyor. Beni en çok etkileyen şey ise, şeytanın; dünyadan silmeye karar verdikleri şeyi ana karakterin son kez kullanmasına izin vermesi oldu. Hiçbirimiz farkında değiliz ama belki bugün yediğimiz yemek son yemeğimiz, dinlediğimiz şarkı son şarkımızdı ve belki de bazı insanların son aktiviteleriydi. Kitabın en çarpıcı özelliği de bunu suratımıza vurması bence. Spoiler vermek istemiyorum ama kitabın başlığında kedi yazmasının da bir nedeni var tabii ki, merak edenleri büyük bir memnuniyetle kitabı okumaya davet ediyorum. Ana karakter ne kadar hissetti tam bilmiyorum ama ben bir şeyleri kaybetme hissini çok derinden hissettim bu kitap sayesinde. Ve şeytan dünyadan her bir şeyi sildiğinde, okumanın yanı sıra hayal de ettim; gerçekten bir gün ... dünyadan yok olsaydı ne olurdu?
Kitap basit bir hikaye tarzında diyebiliriz, herkesin rahatça okuyabileceği tarzda bir kitap. Akıcı, yazı tipi göz yormayan, bölümleri kısa... Ben okurken hem düşündüm hem de üzüldüm. Çerezlik, hafif hüzünlü ama tatlı, farklı tarzda bir kitap okumak isteyenler için kesinlikle tavsiye ederim. Benim en sevdiğim kitaplardan biri oldu.
Peki gerçekten, bir gün kediler dünyadan yok olsaydı?..