2025 10. kitabı
İlk kitap çok iyi olduğu için hemen arkasına başlayıp okuyarak aynı günde yaklaşık 7 saat aralıksız okuma ile bitirdiğim kitap. Acaba ne olacak diye düşünmekten başka herhangi bir şey yapmaya kısa süreli ara verip kitabı bitirmek zorunda hissettiğim için mental bütünlüğüme çok da iyi gelmedi galiba. Yani merak kediyi öldürmedi ama iki kitap bir haftalık sosyal pilinden yedi. Yazarın hiçbir şeyi imkansız görmeyip sadece yan karakterleri çatır çutur öldürmekle kalmayıp ana karakterlerin de başına binbir bela sarması baya zevkli, genelde fantastik serilerde lead kimse bunların grubu kadar hasar görmüyor. Random ve gerçekten beklenmedik anlarda sırf yazmaktan sıkılmış gibi "ejderha üfledi, kül oldu" diye çok az tanıdığımız karakterleri katletmesi çok komik, sürekli olarak kitaptaki karakterlerin yaşadığı her an ölebilecek olmaları hissinin adrenalini bize de çokça yaşatıyor. Yetenekleri de azımsanamaz ama bazen de şansa hayatta kalan insanların dünyası yani ben içinde olsam iki kitapta 320 farklı şekilde ölmüştüm muhtemelen. Akıl sağlığımı korumak adına üçüncü kitaba 2026 Şubat tatilinde falan başlayacağım gibi duruyor, seneye görüşürüz.
Demir AlevRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20243,174 okunma