·408 syf.····Okunma: 01 Eylül 2025 18:00 #milenyumaşkına!
Bu yayınevinden kötü kitap çıkmaz, ihtimal yok yani. Okuyucuya değer veriyor her anlamda. Ciddiyim, şüphem olsa ayda en az 2tane kitabını okumam, hiç okumam hatta. İsimleri görüyorum -künye, arka kapağa bile bakmıyorum, öyle bir güven var bende.
Dediler ki yazar #martaval yazmış, kitabın ismi alengir kokuyor. Bambaşka bir tür değilse ben de Epope değilim, dedim kendime. Efenim #aksiyon #ajan #macera boğmayacak şekilde, ana konu önüne geçmeyen #romantizm var. Konu ise şöyle;
Martaval Akademi, kutsal bir amaca hizmet eden bir yer. Üstün zekalı öğrencilerin kabul edilip yetiştirilir ve muhbir olarak devletin kurumlarına, vatana ihanet edildiği düşünülen şirketlere, yolsuzluk yapılan dairelere ve bazen de çözülmemiş cinayetlerin mahallerine yerleştirilip gerçekleri su yüzüne çıkarıyorlar.
Azra Tamay en iyilerinden biri. Ve akademi ona bir ortak ayarlıyor, Arza Talan. -yazar hepsini Azra ya da arıza diye okudumpis gıcık oldum sana-
Bunların tabii bir araya gelmesi de tam bir film. Ortak olunca yaptıkları ilk iş bile film ve sonrası film serisi. Bunlar birçok alanda eğitim gören ve rollere bürünüp insanların arasına karışan tipler. Gerçekten tehlikeliler.
Finalde ise asıl filmi kendilerinin yaşadığı ortaya çıkıyor ki kahkaha attım. Hayır, komik falan değil ben güldüm. Biri ne kadar dağınık ve pasaklıysa, diğeri o kadar derli toplu ve temizlik hastası. Biri ne kadar sistematikse diğer o kadar rahat. Muhteşem uyum o biskolata erkeği, börek açan Arıza pardon Arza.
Bu kitabında gerçekten yazarlık zirvesine ulaştı bence. Ve yine bana göre yazma düzeni işte tam da bu. Anlatımdaki kararlılık, dozunda olmak çok önemli bu şekilde kalmalı. -Gözüne kurban betimleme yapma çok baygınlık geliyor bana- Daha edebi, daha felsefik ve psikolojik bir anlatım söz konusuydu. Yazarın gerçekten önü açık, parlayan bir yıldız. #türkedebiyatı 'nın gözü arkada kalmayacak diye bugün de sevindim.
Hatta neden bu serinin filmi ya da dizisi olmasın? Çok orijinaldi. Kıytırık şeyleri film falan yapıyorlar? Dehşet ve ibretle dedim 10 puan verdim gitti!