Hazır eylül ayı gelmişken bu incelemeyi yazmak istedim. Özellikle üniversite sınavına girecek arkadaşlar için.
Ne yaptığınızı, nasıl yaptığınızı bilerek çalışmak gerçekten kaç saat çalıştığınızdan daha önemli. Bunu bilmeniz için de nasıl öğrendiğinizi bulmanız gerekir. Tabii mucize beklememek lazım çünkü buna çalışmak gerçekten çok sıkıcı ama kazanacağınız bu alışkanlık ileride sevdiğiniz şeyi çalışırken çok yardımcı olacak. Kitap kısa ve renkli kesinlikle okuması cazip. Okurken bir kitap okuyormuş gibi değil de aklınıza takılan başlıklara bakarak, okuduklarınızı üstünüzde deneyerek uygulamanız dümdüz okumaktan daha verimli olacaktır.
Kendinize uygun şekilde çalışmayı bulmak sandığınızdan daha kısa sürüyor, beyniniz zamanla uyum sağlıyor. Bunun için saçma sapan şeylere para harcamanıza asla gerek yok, olay gözünüzde büyüttüğünüzden çok daha basit. Yapmanız gereken şey zorlandığınız dersler ve keyif aldıklarınız arasında bir denge oluşturup düzenli çalışmak. Plan plan PLAAN yap dedikleri şeyi bile yapmak zorunda değilsiniz zaten aklınızdaki tek şey çalışmak olacak ve neyi yapacağınızı biliyor olacaksınız.
Atatürk'ün geometri kitabını da kesinlikle okuyun, aranıp bulunamayan matematik soruları kanalını takip edip üstüne süslü ajandanızda sırf bir şeylerin üstünü karalamak için çalışmazsanız yapamayacağınız şey yok.