Şehvetiye Tarikatı - İsmail Saymaz
2025 119. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2025 22:06
Gazeteci İsmail Saymazİsmail Saymaz’ın kaleme aldığı Şehvetiye TarikatıŞehvetiye Tarikatı, tarikat-cemaat maskesi takmış sapkın yapıların Türkiye'de nasıl kol gezdiğini gözler önüne seriyor. Kitabı okurken, “bu kadar da olmaz” dediğiniz her şeyin belgeli, tanıklı, dava dosyalı haliyle karşınıza çıktığına şahit oluyorsunuz. Bu ülkede hala insanların birkaç Arapça kelimeyle, sakalla, cübbeyle kandırılması mı daha utanç verici, yoksa bu sahtekarlara yıllarca göz yuman sistem mi? Karar okuyucunun. Kitap, saf inançla Allah’a yaklaşmak isteyen kadınların, çocukların, hatta erkeklerin nasıl sözde şeyhler tarafından cinsel ve ekonomik olarak sömürüldüğünü anlatıyor. "Rabıta yapıyoruz", "manevi terbiye", "ruhani yükseliş" gibi yaldızlı lafların altında yatanın aslında düpedüz istismar, tecavüz, aşağılık fanteziler olduğunu görmek insanın kanını donduruyor. İsmail Saymaz, belgesiyle, ifadesiyle, mahkeme tutanağıyla konuşuyor. Ve en acısı da şu: Bu sapık yapılanmalar yıllar içinde büyümüş, devlet görmemiş veya görmüş ama göz yummuş. Toplum ise ya sessiz kalmış ya da başına gelmeyince umursamamış. Kitapta geçen olaylar o kadar mide bulandırıcı ki, bir an önce bitirmeye çabaladım. Kitapta bir çok olayı müstehcen ifadelerden dolayı paylaşmadım. Şehvetiye Tarikatı, aslında tek bir tarikatın değil, ülkenin geneline yayılmış çürümüşlüğün adı. İsmail Saymaz, sadece sapıkları ifşa etmiyor, bu pisliğe zemin hazırlayan çarpık sistemi, susan toplumu ve üç maymunu oynayan devleti de ifşa ediyor. 1000 yıllık din zehirlenmemiz sona ermediği sürece bu tür sapıklıkların asırlarca devam edeceğini düşünüyorum. Tarikatlara, cemaatlere hala “manevi kurtuluş” umuduyla yaklaşanlar varsa, bu kitabı okusun ve bir daha düşünsün. Kitapla birlikte artık tamamen emin
Şehvetiye Tarikatıİsmail Saymaz · İletişim Yayıncılık · 20193,074 okunma
1.446 Gösterim