2025 17. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2025 16:32
"Hayatın değişik yüzleri, görünümleri" anlamına gelen Milli Şâirimizin eseri; Safahat, Süleymaniye Kürsüsünde, Hakkın Sesleri, Fatih Kürsüsünde, Hatıralar, Âsım, Gölgeler adlı yedi bölümden oluşuyor. Şiirlerin başlıca temaları İslâm dini, yoksullara acımak, vatan sevgisi, kötülüğe karşı isyan, umut, o dönemki mevcut yönetime eleştiriler, cehalet, aile, bilimsel olarak ilerlemenin gerekliliği ve çalışmaktır. Kitapta en çok beğendiğim bölüm üçüncü kitap olan "Hakk'ın Sesleri" oldu. Beğenmemin sebebi, Milli Şairimizin şiirlerin başında âyet ve hadislere yer vermesi, toplumsal sorunlara âyet ve hadislerin açıklaması ile çare göstermesidir. Divan edebiyatı geleneğine bağlı olarak şiirlerini yazdığı için Arapça ve Farsça kelimeleri, tamlamaları şiirlerinde çok fazla kullanır. Bu nedenle bazı okurlar kitabı anlaşılır ve akıcı bulamayabilir. Sakin bir kafayla, şiirlerin verdiği mesajlar açısından düşünülüp günümüzle mukayese edilerek okunması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar dilerim.
SafahatMehmet Âkif Ersoy · Tablet Kitabevi · 20087,5bin okunma