Hira, Ayça, İkbal, Sıla bebek, Emel Akbaş, Özgecan Aslan, Yeşim Yılmaz, Sibel Güneş, Nazmiye Akyol, Mehtap Özcan, Hatice Alper, Persie Çetin, Servet D. ve ben..
Türkiye'de haneye taciz kadına tecavüz, öldürme ve adam yaralama durmuyor, durduramıyoruz.
Ne bekliyorsunuz arkadaşlar böyle paylaşımlar yaparken durdurdurabiliceğinizi mi? O pisliklerin zihniyetlerini değiştirebiliceklerimizi mi? Değişmiyor arkadaşlar DE ĞİŞ Mİ YE CEK.
Türkiye'de kadına karşı cinayet ve taciz(son fotoğraf da) en az olduğu ile bakar mısınız Batman. Neden Batman'da bu kadar az? Batman'da böyle şeyler hiç mi olmuyor?
Doğu kesimi, güneydoğu kesimi genelde hep köylerde yaşıyorlar. .Kadınların kocaya hizmet etmenden başka bir işlevi yok bu dünyada. O kadın mı gidip polise sığınacak? Ne zaman, çamasırları astıktan sonra mı, yemek yemek pişince mi ya da kocasının ayağını güzelce yıkadıkdan sonra mı??
Sadece 9 yaşındaydı, hayır mı diyecekdi.O kız hayırı anlıyor muydu? Dur mu diyecekdi, o kız o an ne olduğunu biliyor muydu? Bu adam kim, neden benim özel bölgeme dokunuyor? Yoksa o kız "Anneme söylesem kesin bana bağırır sana bunları göstermedim mi diye sonra beni bdiaha İclalin evine göndermez evet evet bunu anneme söylememeliyim ama canım acıyor" diye mi düsündü? Yıllar sonra fark edince nasıl bir travmaya dönüsdü? Şuan o kız ne halde?
Evet, o kız benim. O ki 5 sınıfda sınıfın ortasında çığlık atıp ağlayan sonra da ögretmene boş bir sebep sundu diye cezalandırılan Beril.Karanlık hiçbir ortamda duramayıp ama en çok karanlıkda huzurda hisseden Beril. Ortaokulda sıra arkadaşı erkeği ona yaklaşdı diye cimcikleyen Beril(çocuğun bir suçu yok benim piskolojim iyi değildi). Yüksek ses, gürültülü ortamlarda kalamyıp kulaklığı takıp sesi fulleyen Beril. Şuan kalp hastası olup sebebini her ne kadar ısrarla sorsalarda bunların travmaları olduğunu söyleyemeyen Beril, Beril, Beril.
Beril ailesine söyleseydi nolucakdı sanıyorsunuz NE OLUCAKDI AMK ben size söyliyim mi
Hiç bişey.
Bakın ben şuan da 17 yaşındayım. Bundan 8 yıl önce. Türkiye o zaman çok mu iyidi çok mu umrundaydı davalar. Nisan 2017deki Doğu'da yaşayan Berili kim takardı kim bulmak için çabalardı?
Hiç kimse
Ben Türk'ü ve onu Türk yapanı çok severim. Türk polisini de severim saygım sonsuzdur. Ama kendim bizzat şahitim ki herhangi polisin bir davasında bütün emniyet harakete geçdiğini.Herkes suçluyu bulmak için seferber oluyor. Sonuçta senin arkadaşın yani meslektaşın sende olsan ilk kendi arkadaşını kurtarmaz mısın. Kurtarırsın. Polisler bazen baştan savmalık yapabiliyor. Ama artık bu umrumda değil çünkü,
Ta o zamandan berillendim. Ben savcı olucakdım. Bütün hayatımı ve kariyerimi bunun üzerine kurucağım. Savcı olup kimsenin ne giydiğini sorgulamicam, "Kız 16 yaşından büyük duruyor. " demiyeceğim. O saatte orada ne yapıyor diye bir soru dudaklarımın arasından çıkmayacakdı. Ya da "Ya kızda istekliymiş vermiş adama " demicem DE Mİ CE ĞİM.
Bu dünyaya bir defa da gelsek, bin defa da gelsek yer gök şahit olsun ben bu sistemi değiştiricem.