2025 73. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2025 15:29
Selamlar; Osman Cemal bir halk yazarıdır #alıntı Evet halk yazarımız bir halk hikayesi yazmış. Bu hikayenin adı Aygır Fatma Osman Cemal, halkın içinden gelen bir yazar. Eserlerinde mahalle kültürünü, gündelik yaşamı, kadın-erkek ilişkilerini ve toplumun farklı kesimlerini büyük bir içtenlikle anlatmış Bu eser, bir aşk hikâyesi gibi görünse de, dönemin sosyal yapısını, komşuluk ilişkilerini, kadınların toplumdaki yerini ve özellikle kız çocuklarının karşılaştığı zorlukları ele almış. Kitapta birçok karakter yer alıyor ve her biri kendine özgü karakterler Aygır Fatma, İstanbul’dan Anadolu’da bir kasabaya kadar uzanan, maceralarla dolu, trajik bir aşk anlatısıdır. Hasan ve çocukluk aşkı Mediha’nın yolları yıllar sonra tekrar kesişir. Hasan, Mediha ile evlilik hazırlıkları yaparken bir kavgaya karışır ve hapse düşer. Bir süre sonra II. Meşrutiyet ilan edilir ve çıkan afla tahliye olur. Mediha’nın Dağıstanlı yaşlı bir tüccarla evlendirildiğini öğrenen Hasan zor günler geçirir. Bu esnada tiyatrocu bir arkadaşının teklifiyle hayatını oyunlaştırır. Aygır Fatma adındaki bu oyun, Anadolu’da bir kasabada sahnelenirken ilginç gelişmeler yaşanır. #arkakapak Ben bu kitabı severek okudum. Dili sade, anlatımı akıcı ve en önemlisi sizi sıkmıyor. Her karakterin ayrı bir dünyası var ve hikaye sizi içine çekiyor.
Aygır FatmaOsman Cemal Kaygılı · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024390 okunma