Kitap Van'da babasının ikinci eşinden yani kumadan dünyaya gelmiş Leyla ile beş kadim dostunun hikayesini anlatıyor. Leyla'nın dostları ise Sabotaj Sinan, Nostalji Nalan (Transeksüel bir birey olan Osman), Hollywood Hümeyra (Gerçekte Haje), Cemile, Zeynep122. Leyla doğduğu gün annesinin kumasına verilir ve ona anne diyerek büyür, annesi Binnaz ise depresyon ve paranoya ile mücadele eden yoksul bir kadın ve Leyla annesine teyze der, kumadan çocuğu olmayan baba Harun Binnaz'dan erkek çocuk ister, Tarkan adında bir çocuk dünyaya gelir ve ağır down sendromu teşhisi alır, Leyla daha 6 yaşındaki iken 43 yaşındaki amcası tarafında istismara uğrar ve ileri ki yaşlara kadar bu istismar sistematik devam eder, korkar ta ki hamile kalıncaya kadar kimse inanmaz ona baba amacaya inanır, Leyla düşük yapar ardından ve başkası ile evlendirilmeye çalışılır ve okuldan alınır, Leyla küçükken dansçı olmak ister hep gel gör ki süslenir hep ayna karşısında kızar durur baba. Tarkan'ın öldüğü gün Leyla evden kaçar ve kötü niyetli insanların eline düşer ve 1990 yılında cesedi bir çöp konteynerinde bulunur. Öldükten sonra 10 dakika 38 saniye beyin çalışır ve bu süre boyunca Leyla ve 5 kadim dostunun hikayesi anlatılıyor. Olay örgüsü ve karakterler çok güçlü ve iyi bir kurguya sahip yazar gerçek olaylardan da etkilenerek yazdığını dile getiriyor. Kitap öyle bir kitap ki kimsenin beğenmeyeceğini asla düşünmüyorum. Aşırı sürükleyeci ve karakterler oldukça güçlü yazılmış. Kitabın sonu olduğunca şaşırtıcı. Şiddetle tavsiye ederim.