·384 syf.····Okunma: 04 Eylül 2025 16:01 Selamlarrrrr
Serinin ikinci kitabıyla sizlerleyim. Duygu yoğunluğunu çok net hissettiren bir seri olduğunu kabul edelim öncelikle. İlk kitabın sonundan sonra bu kitapta Tasmin' in Elder tarafından kurtarılmasıyla olaylar başlıyor. Yıllarca onu istismar eden kişilerin sonlarını okuyoruz. (Keşke daha acımasız olsaydı diyorum sonları. Çünkü yaşatılan şeyler çok korkunç çok ağır.) Özellikle Tasmin' in kurtulurken ciddi bir şekilde dilinden yara alması bende acaba hiç mi konuşamayacak dürtüsünü oluşturdu. Velhasıl Elder, Tasmin' i hayalet ismini verdiği büyük, gösterişli gemisine getirene kadar..
Hem karakterimizin iyileşme sürecini, hemde gemide geçen seyahat anlarını çok güzel aktarmıştı yazar. Ve bu kitapta aslında Tasmin kadar Elder' in de travmatik bir geçmişi olduğunu görüyoruz. Henüz çok net bahsedilmese de ufak bir giriş yapıldı diyebilirim.(Ve ben Elder' in geçmişini, yaşadıklarını dehşet merak ediyorum ) İkilinin gün geçtikçe birbirlerine bağlanması, arada iletişim aracı olmamasına rağmen birbirlerini anlaması o kadar tatlıydı ki. (Hele ki günümüzde insanlar kendi aralarında zor iletişim kurarken bu ikilinin konuşmadan birbirini çözmesi harikaydı.)
Özellikle ben Tasmin' in ilk konuşma çabalarında mahvoldum diyebilirim. Hele kitabın sonu Allah'ım çok sarstı beni. O isyanı, o iç dökmesi beni mahvetti. En kısa sürede üçüncü kitaba başlayacak bir ben bırakıyorum şuraya. Seri başından belirttiğim gibi tetikleyici unsurlar barındırıyor buna dikkat ederek okumanızı tavsiye ederim. Sizlere de Şimdiden Keyifli Okumalar Diliyorum