2025 73. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2025 00:00
Dan Brown’un kitaplarını genelde sürükleyici ve zekice kurgulanmış bulurum, ama İhanet Noktası benim için ortalama bir okuma deneyimi oldu. Konu aslında çok iddialı: Beyaz Saray, NASA, bilim ve politika üçgeninde geçen bir entrika. Ancak uygulama kısmı, diğer kitaplarına kıyasla o kadar etkileyici değildi. Kitabın artı yönü, ilk başlarda merak uyandırması ve tipik Dan Brown temposunu yakalamasıydı. Bilimsel detaylarla siyasi gerilimi harmanlamaya çalışmış ve belli yerlerde gerçekten sayfaları hızlı hızlı çevirdim. Özellikle bazı sahnelerde gerilimi hissettirdi. Ama eksileri de çok belirgin. Öncelikle karakterler fazlasıyla klişe ve tek boyutluydu. Kahramanlar “fazla kahraman”, kötü karakterler “fazla kötü” gibiydi. Bu da gerçeklikten kopuk hissettirdi. Ayrıca kitabın ortasından itibaren olayların akışı tahmin edilir hale geldi. “Şimdi bu olacak” dediğim çoğu şey aynen çıktı, bu da sürpriz etkisini azalttı. Dil ve kurgu açısından da diğer Dan Brown kitaplarının gerisinde kaldığını düşünüyorum. Özellikle Melekler ve Şeytanlar ya da Da Vinci Şifresi kadar zekice kurgulanmamıştı. Siyasi gerilimi edebi bir şekilde değil, daha çok “aksiyon filmi tadında” vermiş. Sonuçta kötü bir kitap değil ama unutulmaz da değil. Bazı bölümleri heyecan vericiydi ama genelinde beni çok sarmadı.
İhanet NoktasıDan Brown · Altın Kitaplar · 200515,3bin okunma