GOBLİN ORMANI
Tüm hikaye, Hazel'in on birinci doğum gününde başladı. Mutsuz çocukların olduğu Ditchmoor Zavallılar Okulu tezgahında sebzeleri soyuyordu. Ve işte Elsie, yine onu uyarıyordu Bayan Fitch'e yakalanacağı gerçeğiyle. Neden mi? Hazel pireler, böcekler, kuşlar,... ile anlaşıp konuşuyor ve onları saklıyordu. Günü kötü biterken, yatağında üç notalık ıslık sesi onu çağırıyordu. Çan Kulesinde, Pete, arkadaşının doğum gününü unutmamıştı. Hayallerine doğru konuştular: Goblin Ormanı'na kaçmak ve Vahşi Çocuklarla birlikte yaşamak .
Gardiyanın müdüre resti ile kapı dışarı edilen Hazel,kendine ne olduğunu anlayamaması bir yana yapayalnızdı. Birden ona el sallayan Pete'yi gördüğü anda da hayallerine adım attıklarının farkına varmışlardı.
Goblin Orman'ındaki ışığı takip etmişler ve olanlar olmuştu; arkadaşı gölgeli eller tarafından yukarı kaldırılmış ve Hazel bir anda gecenin içinde yapayalnız kalmıştı.
Kendine geldiğinde Profesör Grinling'in evindeydi. Ona yardım edeceklerini söyleyen profesörün gizli odası ve sessiz telefon görüşmesi ile gerçeklerin farkına varan Hazel, bu evden kurtulmanın yollarını bulmalıydı. Ama nasıl?
Hazel, Pete'ye ulaşabilecek mi?
Perig, kim?
Hazel'in türü ne?
Peki ya Fen, neden bunu yaptı?
Ön yargı ve farklılıklara karşı bakış açısını anlatırken empati yapmayı ve dış görünüşe aldanmamayı vurgulayan, gerçek dostluğun en kıymetli şey olduğunu ve cesaretin senin içinde yer aldığını gösteren bir kitap.
Sizler daha önce goblinlerle tanıştınız mı? Onlar, masallarda genellikle biraz ürkütücü ve gizemli anlatılır. Ama bu kitapta hiç de öyle değil! Çünkü bu kitapta goblinler, çok sevimli, meraklı ve eğlenceli yaratıklar. Bir an önce tanışmanızı #tavsiye ederim.
#goblinormanı , çocukların severek okuyacağı ve devamını sabırsızlıkla bekleyecekleri, önyargılardan dostluğa uzanan #büyülübirmasal . Keyifle .