Herkese merhabalar
Bugün sizlere insanın kendisiyle, toplumla ve hatta devletle kurduğu ilişkiye bambaşka bir pencereden bakan özel bir kitaptan bahsetmek istiyorum: Kafiye.
Kitap, yalnızca bireysel gelişime değil; aynı zamanda toplumsal bilinç üzerine de düşündürüyor. İnsanın kendi iç dünyasıyla hesaplaşmasının aslında topluma ve devlete dokunan bir yönü olduğunu hatırlatırken, toplumun ve devletin sorumluluklarına da dikkat çekiyor.
Yazar, kendini tanımadan toplumu; toplumu anlamadan da hayatın bütününü kavramanın mümkün olmadığını vurguluyor. Ayrıca her bölümün başında bizi ünlü düşünürlerin epigrafları karşılıyor.
Kafiye, okuru çağımızın sorunlarından özgür iradeye, adaletten ahlaka kadar birçok temel mesele üzerine düşünmeye davet ediyor. Hayatın telaşında çoğu zaman es geçtiğimiz konulara ışık tutarken, kendi yolumuzu bulmamıza da cesaret veriyor. Özellikle “Karalamalar” bölümünü ayrıca sevdim.
Benim için bu kitap, bireysel farkındalıkla toplumsal bilinci yan yana getiren güçlü bir yolculuk oldu. Siz de hem kendinize hem de yaşadığınız dünyaya farklı bir gözle bakmak isterseniz mutlaka göz atın derim.
Kitapla kalın